Brukere online: 2597
Brukere i dag: 40299
Brukere siste 7 dager: 200789
2 egg
1,5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
100 g smør
2 dl melk
skall av 1 sitron
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
Eplefyll:
3 store epler
1 ss smør
2 ss sukker
2 ss kanel
Smuldretopping:
1 dl hvetemel
1 dl sukker
2 dl havregryn (små, lettkokte)
75 g smør
Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Smelt smøret og ha i eggedosisen sammen melken og revet sitronskall. Sikt mel og bakepulver og bland inn i deigen.
Skrell eplene og del dem i store biter. Smelt smøret i en kjele. Ha i eplebitene, sukker og kanel (se tips). Stek i noen minutter over middels varme, slik at eplene blir møre. Avkjøl.
Lag smuldredeigen, enten ved å kjøre alt sammen i en food processor, eller - hvis du ikke har food processor - ved å første smuldre smøret i melet med fingrene og deretter blande i sukker og havregryn.
Bland det avkjølte eplefyllet forsiktig inn i muffinsdeigen.
Sett store muffinsformer utover på en stekeplate. Fyll deigen i formene, til de er ca 2/3 full. Strø litt av smuldredeigen å toppen av hver muffins.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 25-30 min.
Det er riktig at det skal være 2 ss kanel (altså ikke 2 ts). Det er mye kanel, og det er meningen. Blandingen blir nærmest som kanelsirup og eplene skal bare freses litt i den. Pass nøye på så ikke kanelsirupen blir svidd, så du må røre hele tiden og ikke bruke for sterk varme.
Muffinsene kan fryses.
2 kommentarer
Brukte denne oppskriften for
Brukte denne oppskriften for noen uker siden. Super fornøyd med resultatet, muffinsene ble kjempe gode! Disse skal jeg absolutt lage igjen :)
Supert:) Takk for
Supert:) Takk for tilbakemelding:)
Skriv ny kommentar