Kladdkake med sjokoladefudgeglasur

 

Sugen på noe søtt?


Her har du sjokoladekaken som vil gjøre deg fornøyd på et blunk!  Wink

 


Klebrig sjokoladekake dekkes med et tykt lag karamellaktig sjokoladefudge!

 


YUM Heart

 

Ingredienser:

Kladdkake:
♥ 100 g smør
♥ 2 store egg
♥ 3 dl sukker
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 5 ss kakao

Sjokoladefudgeglasur:
♥ 2 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 dl lys sirup
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 100 g smør


Servering:
♥ pisket krem eller vaniljeis

 

Fremgangsmåte:

Kladdkake:
Smelt smøret. Pisk sammen de øvrige ingrediensene med en stålvisp. Tilsett det smeltede smøret og bland til en jevn deig.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min. Avkjøl kaken i formen.


Sjokoladefudgeglasur:
Ha kremfløte, sukker og sirup til sjokoladefudgeglasuren i en kjele og varm opp. Brekk opp sjokoladen og ha i. Rør til sjokoladen smelter. La blandingen småkoke til den tykner (det tar ca 15 min). Ta så kjelen av platen og tilsett mykt smør i klatter. Rør til en glatt glasur.

Hell sjokoladefudgeglasuren over kaken i formen. Sett formen i kjøleskapet i minst 3 timer (og gjerne over natten). Da vil glasuren ha stivnet til en tykk krem.

Løsne kaken fra formen med en kniv. Fjern kakeringen og dra bakepapiret av kaken fra under siden. Sett kaken på et passende fat.

La kaken stå i romtemperatur en stund før servering, så sjokoladefudgeglasuren får en myk og kremete konsistens.

Server kaken med pisket kremfløte eller vaniljeiskrem!


 

Sykt digg kake for dedikerte sjokoholikere!  
 


Tips:

♥ Sjokoladefudgeglasuren er en form for karamellglasur, som tykner etter at den er avkjølt. Ikke kok glasuren for lenge, for da blir sjokoladekremen hard.

♥ Dette er en mektig kake. Server den derfor i smale stykker. Pisket krem eller vaniljeiskrem balanserer kaken på en nydelig måte, så det anbefales virkelig å servere sammen med denne kaken.

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet og kan fryses.

 

Yum

♥ ♥ ♥ ♥

 

Ha en bra kveld videre alle sammen!
 

Kladdkake med sjokoladefudgeglasur
Ingredienser

Kladdkake:
♥ 100 g smør
♥ 2 store egg
♥ 3 dl sukker
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 5 ss kakao

Sjokoladefudgeglasur:
♥ 2 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 dl lys sirup
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 100 g smør

Servering:
♥ pisket krem eller vaniljeis

Fremgangsmåte

Kladdkake:
Smelt smøret. Pisk sammen de øvrige ingrediensene med en stålvisp. Tilsett det smeltede smøret og bland til en jevn deig.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min. Avkjøl kaken i formen.

Sjokoladefudgeglasur:
Ha kremfløte, sukker og sirup til sjokoladefudgeglasuren i en kjele og varm opp. Brekk opp sjokoladen og ha i. Rør til sjokoladen smelter. La blandingen småkoke til den tykner (det tar ca 15 min). Ta så kjelen av platen og tilsett mykt smør i klatter. Rør til en glatt glasur.

Hell sjokoladefudgeglasuren over kaken i formen. Sett formen i kjøleskapet i minst 3 timer (og gjerne over natten). Da vil glasuren ha stivnet til en tykk krem.

Løsne kaken fra formen med en kniv. Fjern kakeringen og dra bakepapiret av kaken fra under siden. Sett kaken på et passende fat.

Servering:
La kaken stå i romtemperatur en stund før servering, så sjokoladefudgeglasuren får en myk og kremete konsistens.

Server kaken med pisket kremfløte eller vaniljeiskrem!

Tips

♥ Sjokoladefudgeglasuren er en form for karamellglasur, som tykner etter at den er avkjølt. Ikke kok glasuren for lenge, for da blir sjokoladekremen hard.

♥ Dette er en mektig kake. Server den derfor i smale stykker. Pisket krem eller vaniljeiskrem balanserer kaken på en nydelig måte, så det anbefales virkelig å servere sammen med denne kaken.

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet og kan fryses.

62 kommentarer

Når du skriver smør i oppskriften - mener du da ekte smør? Eller mener du generelt margaring? Regner med at du mener godt smør, men vil bare være sikker...?
:) Hilsen uerfaren

Bare til info så fungerer det fint med margarin også. Vi har mye melkeallergi i familien og bruker derfor Melange uten melk eller Soft spesial. Serverte denne kaken i dag i melkefri versjon og den ble super god.

Er jo veldig mange som reagerer på melk så veldig greit med kaker alle kan spise, og ikke alltid må ha 2 stykk.

Ja, så klart. Tenkte ikke på dette med allergier.... Da er det jo bra at det finnes melkefrie alternativer til smør. Veldig hyggelig å høre at kaken ble vellykket da også:-) Tusen takk for tilbakemeldingen!

Denne skal lages på valentinsdagen som overraskelse til kjæresten, får håpe han liker den!
(om han ikke gjør det spiser jeg den ;) )

Jeg forsøkte meg på denne i helgen og den var utrolig søt og god! Litt i det meste laget for meg, men det burde vel jeg ha skjønt da jeg så ingredienslisten :)
Men det jeg lurte på var dette med bunnen ... for din ser jo veldig fin og saftig ut! Mens min var ikke i nærheten av å være ferdigstekt etter 20 minutter, så jeg stekte den 10 til og da var den plutselig gjennomstekt O:) Sikkert vært veldig god som bare brownies, men i kake ble den litt vel hard å dele opp. Burde jeg heller ha tatt den etter 20 minutter når kun toppen var stekt?

Hei Benedicte, Ja du burde nok ikke stekt kaken så lenge ekstra. Den virker bløt når den tas ut av ovnen, men stivner etter hvert. Det er tilfelle med alle typer konfektkaker for smøret og smeltet sjokolade i deigen, blir jo hardere i kald konsistens, og dermed får kaken også fastere konsistens ved avkjøling. Man må selvsagt tilpasse steketiden og kanskje din burde stått i noen minutter ekstra, men 10 min ekstra var tydeligvis for mye. Glad du likte smaken! Sikker på at kaken blir helt perfekt neste gang, bare du steker kortere tid.

Heeerlig kake og et spesielt nydelig fyll. Jeg serverte varme usukrede bringebær og syntes det var godt tilbehør til den søte og mektige kaken. Tusen takk for flott og inspirerende nettside. Den er en favoritt! :)

Denne skal bakes NÅ innimellom amming og andre mindre viktige ting ;-) Helt sikkert på at den kommer til å bli elsket når man elsker sjokolade (slik som jeg gjør..hoho) Jeg går alltid på siden din når jeg skal finne gode kakeoppskrifter, og har aldri blitt skuffet! Ha en fin dag :-)

Denne kaka såg fantastisk god ut ! Jeg lurer også på hvor mange ganger man må doble deigen til en stor langpanne ?

Har ikke testet ut hvordan denne kaken blir i stor langpanne, Pia, så tør ikke svare sikkert. Dobbel porsjon blir nok for lite, siden den runde formen her er liten, så kanskje du må gange opp med tre. Men som sagt har jeg ikke testet ut selv.

Flaten til en 30x40cm langpanne er ca 2,65 ganger så stor som på en 24cm rund form, mens en 25x35 cm langpanne er 1,9 ganger så stor.

Et par spørsmål mens man er i gang. 1. Med stålvisp mener du ballongvisp, regner jeg med? 2. Hvordan skal konsistensen på deigen være etter at man har rørt ihop, men før man tilsetter smeltet smør?

Veldig god kake! Ble en kjempe suksess her hos oss. Men glasuren tror jeg ikke at jeg fikk helt til. Det la seg en liten "karamell eller sukkerlag" på toppen. Kan jeg ha kokt den for hardt?

Hm, ja kan nok høres ut som det ja. En liten kunst det der med å koke karamellen riktig uten at den blir for løs eller for hard... Glad dere likte den likevel:-)

Denne kaken var helt fantastisk god! Og veldig lett å lage:D
Blir å lage denne flere ganger:)

Lagde denne til min datters 3årsdag. Var redd det var for lite, men ingen orket å forsyne seg to ganger ;)
SUPERGOD og mektig. Mannen min sa at jeg ikke trengte å lage noen annen kake enn denne noensinne :P

Hei, du kan jo prøve det, men merk at glasuren vil kunne trekke mye mer inn i en luftig sjokoladekake i stedet for å legge seg oppå, slik som med denne kaken.

Hei.
Jeg har laget denne kaken før og den ble utrolig god!! Forsvant med en gang!
Den havner nå i oppskriftsboken min :)
En ting jeg lurte på var om kaken skal være helt avkjølet før man har på glasuren. Eller går d bra at den er litt varm og man avkjøler den etter glasuren er kommet på? Vil være litt tidbesparende :)
Takk for en flott side med mange nydelige oppskrifter med gode forklaringer og bilder. Du gjør det enklere for oss som ikke er så god på kjøkkenet :)

Som svar på av KristineM (ikke bekreftet)

Takk for hyggelig hilsen! Jeg anbefaler vel at kaken er avkjølt og at glasuren er avkjølt til romtemperert. Så unngår man at glasuren trekker inn i kaken og "forsvinner" :-) Avkjølingsprosessen går raskere hvis du bruker kjøleskapet / evtl. fryseren en kort stund.

Hei, laget denne sist helg, med margarin istede for meierismør, og brukte LYS kokesjokolade! Himmelsk!! Serverte den med fruktsalat av appelsin,pære,eple,jordbær og blåbær, og vaniljekesam! Nydelig med det søte og det friske

Jeg bruker vanlig mørk kokesjokolade (f eks Freia dronningsjokolade, altså ikke ekstra mørk med 70% kakaoinnhold). Lys kokesjokolade kan også brukes!

Hei! Laget denne i dag, og den har stått i kjøleskapet i ca fem timer nå, men glasuren ser fortsatt ut til å ikke ha stivnet helt på midten av kaka.... Kan den ha kokt for lite / ikke tyknet nok? Vil den stivne i løpet av natta, tror du? Skal ha den med bort i morgen, så jeg krysser fingrene for det altså :)

Hei, ja kaken bør stå over natten, først da ser du hvordan konsistensen blir. Hvis den er for tynn etter en hel natt i kjøleskapet, har du nok kokt karamellen for kort.

Denne har blitt en stor hit blant venner og familie. Tusen takk for fantastiske oppskrifter.
Denne bloggen har virkelig gikk meg bakeglede.

Fulgte oppskriften til punkt og prikke. Lot ingrediensene småkoke i akkurat 15 min. Nå har kaken stått i kjøleskap over natten, men fugden blir ikke ordentlig stiv. Den renner ikke av kaken, men man får ikke skjært et rett snitt/ stykke. Noen tips???? Smakte førøvrig helt himmelsk

Hm, dette med kokingen må man tilpasse. Kan være variasjoner i hvor varm plate du har brukt og hvor stor kjelen har vært. Jeg har brukt middels stor kjele. Ved mindre kjele, trengs det lenger koketid. Og varmen må være så sterk at fudgeglasuren bobler litt hele tiden og man må vispe hele tiden for at den ikke skal sette seg fast i bunnen. Med litt øvelse blir man kjent med hvordan konsistensen bør være før man avslutter kokingen. Prøv igjen! :-)

Smakte denne deilige kaken hos ei venninne, og tenkte jeg skulle bake den til familieselskap. Her i huset er det mange kakemonser, så tenkte å doble deigen. Hvor stor kakeform tror du jeg trenger da?

Hei, da vil jeg heller anbefale å lage to kaker som er 24 cm i diameter. Dobbel porsjon krever nok liten langpanne (ca 20 x 30 cm) eller stor rund form (28 cm i diameter). Det blir alltid litt forskjeller når man endrer i oppskrifter, så anbefaler som sagt heller å lage flere kaker hvis dere er mange.

Denne kaken er blitt laget til stort sett alle feiringer hjemme hos oss siden 2014. Det er rett og slett den beste kaken familien vet om og oppskriften blir ofte delt videre.

Vi serverer den alltid med vaniljeis og ferske jordbær. En sikker vinner

Hei. Tenkte å lage denne men lurte på en ting. Tåler sjokoladen å koke i 15 minutter? Vil den ikke da skille seg?

Hei Karina, det har aldri skjedd meg at denne sjokoladefudgeglasuren har skilt seg. Men viktig å røre hele tiden og bruke passe sterk varme slik at glasuren småkoker og ikke fosskoker.

Hei Malin, jeg bruker vanlig kokesjokolade (f eks Freia dronningsjokolade). Andre varianter kan også brukes, men jeg synes vanlig kokesjokolade blir best. :-)

Jeg lagde denne som en bursdagskake, men med en liten vri.. Jeg bakte 2 stk, la de oppå hverandre med sjokoladefudgeglasuren både imellom og på toppen, så la jeg fondant og andre dekorasjoner over. Kjempemektig, men vi er flere som nå kan nyte et lite stykke av denne de neste dagene. 😋
Kan anbefale denne oppskriften på det varmeste til alle sjokoholikere! Fantastisk god!! 😍

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift