Brukere online: 368
Brukere i dag: 693
Brukere siste 7 dager: 195663
Hei alle sammen!
Ja, som dere ser har Det søte liv fått seg en total makeover i helgen!
Hva synes dere?? Selv må jeg si at jeg er veldig fornøyd med å endelig ha fått oppgradert bloggen min. Det var på tide å fornye både designet og funksjonene på den tidligere nettsiden, som jo ble programmert helt tilbake i 2004. Stor takk til Anders og Vegard hos Ninjakode (www.ninjakode.no) for formidabel programmeringsjobb og Alexander Ögren hos www.fabriq-sweden.se som har hjulpet meg med webdesign. Det søte liv er fortsatt under utvikling; hva som skjer fremover får dere følge med på etter hvert.
Det har haglet inn med e-post til meg denne helgen. Takk for alle hyggelige tilbakemeldinger! Men mange spør meg om ting som mangler, for eksempel hvor det har blitt av all tekst som jeg hadde innledningsvis på oppskriftene mine. Jeg må innrømme at jeg ble glad over dette spørsmålet, for jeg synes det er gøy å fortelle litt om bakgrunnen til oppskriftene mine og det er hyggelig at noen faktisk setter pris på det også. Jeg kan love at all tekst vil bli lagt inn i oppskriftene etter hvert. Teksten ligger der faktisk nå også, men kun som en innledning på forsiden av oppskriftene. Du kan lese tekstene dersom du blar deg bakover fra forsiden, side for side. Inne i selve oppskriftene har jeg ikke rukket å kopiere over teksten, men det kommer. Jeg hadde mer enn nok med å få lagt inn alle bildene nå i første omgang... Litt av en jobb skal jeg si dere, men dette er vel ulempen med å ha nesten 3000 oppskrifter å korrigere...
Andre har skrevet til meg for å spørre om jeg kommer til å fortsette med muligheten for at man kan logge inn og lage seg favorittlister. Svaret er ja - dette kommer også tilbake etter hvert. Og mere til skal det bli - jeg må bare ta det hele ett steg av gangen.
Men nå over til dagens kake! En nydelig marengskake som stables oppå hverandre med Oreokrem i mellom. På toppen har jeg pyntet med Ferrero Rond Noir, som er en mørk sjokoladevariant av de kanskje mer kjente Ferrero Rocher-sjokoladene.
Personlig elsker jeg disse konfektkulene, som er fylt med mørk sjokoladefyll og en nøtt i midten.
Superdeilig konfekt!
Her er oppskriften på kaken:
Ingredienser:
♥ 6 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 1 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking)
Fyll:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ts ekte vaniljeekstrakt (se tips)
♥ 10 stk Oreo
Pynt:
♥ Ferrero Rond Noir (se tips)
Fremgangsmåte:
Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Vend i vaniljepulveret. Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min. Hvelv kaken på et sukret kjøkkenhånkle eller matpapir. Fjern bakepapiret og avkjøl kaken.
Stikk ut små, runde kaker med en utstikker eller bruk et passe stort kjøkkenglass.
Pisk kremfløten til krem. Smak til kremen med vaniljeekstrakt (se tips). Vend i fint hakkede Oreokjeks.
Sett kakene sammen på desserttallerkener med 3 bunner med Oreokrem imellom. Pynt toppen av kakene med Oreokrem og en kule Ferrero Rond Noir (se tips).
Tips:
♥ Jeg bruker vaniljekrempulver uten koking til denne oppskriften.
♥ Ekte vaniljeekstrakt gir ekstra god smak på Oreokremen. Får du ikke tak i det, kan du bruke vaniljeessens og/eller vaniljesukker.
♥ Kakene på bildet er som sagt pyntet med Ferrero Rond Noir, som er en mørk sjokoladevariant av Ferrero Rocher. Jeg synes disse sjokoladene er litt vanskelig å få tak i i Norge, og pleier å kjøpe med meg fra utlandet.
Du kan selvsagt bruke annen mørk sjokoladepynt, eller pynte med en Oreokjeks på toppen.
♥ Kakene smaker best om de serveres samme dag. Oppbevares i kjøleskapet frem til servering, så kremen holder seg helt fersk.
♥ Oppskriften er basert på oppskriften på Swissrull marengs, som du finner mange varianter av her på Det søte liv.
Luksusavslutning på måltidet!
♥ ♥ ♥ ♥
Det blir dessverre ingen flere oppdateringer fra meg her på Det søte liv denne uken siden jeg reiser til Kuala Lumpur i morgen. #Excited!! Jeg drar dit primært for jobb, men jeg får nok likevel tid til å oppsøke noen cafeer kjenner jeg meg selv rett... Veldig spent på hva slags kaker de har i Malaysia! Vil du se bilder fra turen, kan du følge meg på Instagram: @kristine_lifeissweet
Når jeg er tilbake over helgen, blir det julebaking for fullt! Ha det fint så lenge!
♥ 6 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 1 pk kakefyll med vaniljesmak (uten koking)
Fyll:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ts ekte vaniljeekstrakt (se tips)
♥ 10 stk Oreo
Pynt:
♥ Ferrero Rond Noir (se tips)
Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Vend i vaniljepulveret. Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min. Hvelv kaken på et sukret kjøkkenhånkle eller matpapir. Fjern bakepapiret og avkjøl kaken.
Stikk ut små, runde kaker med en utstikker eller bruk et passe stort kjøkkenglass.
Pisk kremfløten til krem. Smak til kremen med vaniljeekstrakt (se tips). Vend i fint hakkede Oreokjeks.
Sett kakene sammen på desserttallerkener med 3 bunner med Oreokrem imellom. Pynt toppen av kakene med Oreokrem og en kule Ferrero Rond Noir (se tips).
♥ Ekte vaniljeekstrakt gir ekstra god smak på Oreokremen. Får du ikke tak i det, kan du bruke vaniljeessens og/eller vaniljesukker.
♥ Kakene på bildet er pyntet med Ferrero Rond Noir, som er en mørk sjokoladevariant av Ferrero Rocher. Du kan selvsagt bruke annen mørk sjokoladepynt, eller pynte med en Oreokjeks på toppen.
♥ Kakene smaker best om de serveres samme dag. Oppbevares i kjøleskapet frem til servering, så kremen holder seg helt fersk.
9 kommentarer
Bloggen ser kjempefin ut!
Bloggen ser kjempefin ut!
Tusen takk, Elin :)
Tusen takk, Elin :)
Bloggen har blitt fresh og
Bloggen har blitt fresh og fin! Og mer brukervennlig, syns jeg! :) tommel opp!
Bare et lite tips - jeg har en samboer som har cøliaki, og søkefunksjonen uten hvetemel er derfor mye brukt hos oss. Jeg pleier å bruke den når jeg trenger litt inspirasjon til nye kaker som jeg ikke trenger å mikse og trikse med glutenfritt mel for å tilpasse. Nå havnet jeg jo selvfølgelig inn på denne dessertkake (det var jo umulig å gå forbi!). Og kaken er, som søkefunksjonen sikkert ser etter, fri for hvetemel, men denne er det gluten i likevel, både i oreokjeksen og i ferrero-sjokoladen. Nå er det selvfølgelig ikke noe problem å bytte ut oreokjeksen - her finnes det glutenfrie alternativer - og ferrero-sjokoladen kan jeg bytte ut. Dette er jo ikke et problem for oss som er klar over det, men jeg tenker på alle de som ikke er så stødige på glutenallergi/cøliaki og som kanskje tror at dette er safe fordi det ikke inneholde hvetemel. Derfor lurer jeg på om du har vurdert en søkefunksjon som heter glutenfri? Det tror jeg hadde vært veldig kjærkomment i en Internett-jungel der veldig lite er samlet på ett sted - man må liksom Google seg både hit og dit for å finne noe aktuelt. Jeg vet at du ikke har noen glutenfri blogg, men med alle de skattene som er samlet her, er jeg sikker på at alle med cøliaki, enten selv eller i nettverket sitt, hadde gitt deg en lang og god klem hvis du hadde gjort søkingen etter gode, flotte og fristende bakverk enda enklere! :) bare et lite innspill og tips fra meg!
Hei Line, jeg skal se hva jeg
Hei Line, jeg skal se hva jeg kan gjøre. Grunnen til at jeg har kategori som heter Uten hvetemel i stedet for glutenfritt, er fordi jeg ikke er så bevandret med hva som er glutenfritt og ikke er det, og hva som eventuelt kan byttes ut med andre ingredienser. Derfor har jeg ikke turt å begi meg utpå det å ha en glutenfri kategori. Men hvem vet hva jeg finner på etter hvert ;-) Uansett takk for hyggelig hilsen og nyttig innspill! Hilsen Kristine
hei :) har du tips til
hei :) har du tips til hvordan jeg kan lage franske julemakroner? noen spesiell krem du vil anbefale ? :)
Å, det er jo mange muligheter
Å, det er jo mange muligheter Katrine.. Hva med for eksempel krydder i makrondeigen og appelsinkrem i midten. Har tenkt å lage noen typer jeg også, så du får følge med ;-)
Hei!
Hei!
Jeg er helt imponert over deg! Det er først etter at du gjorde en makeover på hjemmesiden, at jeg skjønte at siden er drevet av en person. Jeg har alltid trodd at det var en vanlig nettside med samlede oppskrifter.
Er alle bildene dine egne?
Når rekker du å gjøre dette? Er ditt yrke også relatert til mat/kokkelering?
Takk for en hyppig brukt side!!
Mvh
Rabia.
Hehe, ja det er bare meg som
Hehe, ja det er bare meg som driver hele greia, Rabia:) Styrer på med dette på kvelder og i helgene og jobber med noe helt annet på dagtid. Bare kos siden jeg elsker å bake:)
Hei. Her ser det ut som det
Hei. Her ser det ut som det er mange gode oppskrifter. Noen av disse må prøves.
Jeg ser på oppskriften på dessertkaken med marengs og oreo (som jeg gjerne kunne tenkte meg å prøve) at det helst skal brukes ekte vaniljeekstrakt. Den på bilde er kanskje kjøpt i Mexico? Hvor kan vi kjøpe god ekte vaniljeekstrakt her i Norge? Vi kjøpte for mange år siden dette på Den Dominikanske Republikk. Den var kjempegod og ble brukt til en sjokoladekake som jeg har fått mye skryt av. Dessverre har vi ikke mer igjen. Jeg har prøvd flere steder å kjøpe noe lignende, men ingen har hittil kunne måle seg med den fra Den Dom. Rep.
Skriv ny kommentar