Flytende, lys sjokoladekake

Flytende, lys sjokoladekake
Ingredienser

200 g smør
200 g lys kokesjokolade
4 egg
2,5 dl sukker
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Smelt smør i en kjele. Ta kjelen av platen og ha i oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend i sjokoladesmøret. Sikt deretter i mel og bakepulver. Bland deigen sammen.

Smør en ildfast form (15x25 cm som på bildet eller bruk en form som er 20x20 cm). Hell i deigen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 200°C i ca 10-15 min. Kaken skal ha fått fast skorpe, men være flytende inni.

Serveres varm med vaniljeis.

Tips

Kaken stivner til etter hvert hvis kaken oppbevares i kjøleskapet, og den flytende kjernen blir i stedet til en klissete masse. Kaken er god da også! Hvis du vil ha kaken flytende igjen, er det bare å varme den opp igjen i ovnen eller i mikro.

Se også oppskrift på "Flytende sjokoladekake", som lages med mørk sjokolade. Se også den berømte porsjonskaken "Sjokoladefondant".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

8 kommentarer

Dette her er tidenes sjokoladedrøm! Tusen takk for oppskrift. Jeg serverte den med is og oppvarmet skogsbærblanding, himmelsk!

Som svar på av Vilde (ikke bekreftet)

Så bra du også liker kaken, Vilde:) Skikkelig mums, ikke sant? Høres godt ut med is og varme bær til! Takk for tilbakemeldingen.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift