Brukere online: 1930
Brukere i dag: 21309
Brukere siste 7 dager: 196046
200 g smør
200 g lys kokesjokolade
4 egg
2,5 dl sukker
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Smelt smør i en kjele. Ta kjelen av platen og ha i oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend i sjokoladesmøret. Sikt deretter i mel og bakepulver. Bland deigen sammen.
Smør en ildfast form (15x25 cm som på bildet eller bruk en form som er 20x20 cm). Hell i deigen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 200°C i ca 10-15 min. Kaken skal ha fått fast skorpe, men være flytende inni.
Serveres varm med vaniljeis.
Kaken stivner til etter hvert hvis kaken oppbevares i kjøleskapet, og den flytende kjernen blir i stedet til en klissete masse. Kaken er god da også! Hvis du vil ha kaken flytende igjen, er det bare å varme den opp igjen i ovnen eller i mikro.
Se også oppskrift på "Flytende sjokoladekake", som lages med mørk sjokolade. Se også den berømte porsjonskaken "Sjokoladefondant".
8 kommentarer
Dette her er tidenes
Dette her er tidenes sjokoladedrøm! Tusen takk for oppskrift. Jeg serverte den med is og oppvarmet skogsbærblanding, himmelsk!
Så bra du også liker kaken,
Så bra du også liker kaken, Vilde:) Skikkelig mums, ikke sant? Høres godt ut med is og varme bær til! Takk for tilbakemeldingen.
kaken står i ovnen nå <3
kaken står i ovnen nå <3 gleder meg masse!<3
Går det an å bytte ut lys
Går det an å bytte ut lys kokesjokolade med mørk kokesjokolade?:))
ja
ja
Går det an å lage deiga t.d 1
Går det an å lage deiga t.d 1 dag i forkant før kaka skal steikast?
Wow. My favorite
Wow. My favorite
Utrolig god, denne skal lages
Utrolig god, denne skal lages oftere <3
Skriv ny kommentar