Nutella Caramel Hazelnut Brownies

 

Ja, dette er mandagskaken sin det.....!!!   Icon e biggrin

 

Vi snakker mørke sjokoladebrownies som dynkes med karamellsaus før steking.

 - ja, dynkes med karamellsaus før steking -

To brownies legges deretter oppå hverandre, og så pyntes det på en uanstendig måte med rennende, varm Nutella og grovt hakkede hasselnøtter...

 

 

♥  Ikke spesielt fornuftig på en mandag....  Slant

♥  Ikke spesielt fornuftig på en mandag i januar .....  Slant

 

 

Men hvem bryr seg om det..  Cool

 

I tillegg til sjokolade, karamell og hasselnøtter, har denne kaken deilig smak av vanilje. Bruk helst ekte vaniljeekstrakt hvis du får tak i, da det gir mye bedre smak enn vaniljeessens. Det gjelder for så vidt alle kaker og desserter, alltid!

Vil du lese hva jeg mener om bruken av yndlingsingrediensen vanilje, kan du lese gårsdagens artikkel på kk.no, se linken her.

 

Men nå over til oppskriften. Den passer til liten langpanne
 

Ingredienser:

Brownies:

♥ 4 egg
♥ 5 dl sukker
♥ 2,5 ts vaniljeekstrakt eller vaniljeessens 
♥ 150 g smør
♥ 1,5 dl kakao
♥ 1 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel
- -
♥ 1,25 dl karamellsaus (se tips)

Pynt:
♥ 2,5 dl Nutella (se tips)
♥ 250 g hasselnøtter

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker godt sammen med en stålvisp (det skal bli litt luftig, men du skal ikke piske så lenge at det blir eggedosis). Bland i vanilje.

Smelt smøret og løs opp kakaoen i det. Rør dette inn i eggeblandingen.

Sikt mel og bakepulver og bland i til slutt.

Ha halvparten av deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Ringle over rikelige mengder med karamellsaus, så deigen blir godt dynket.

Tenk på hvor digg det blir, og hell over litt karamellsaus til... Sarcastic

Fordel over resten av deigen og jevn til overflaten.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30-40 min, eller til kaken er gjennomstekt i midten (sjekk med kakenål, men pass på at du heller ikke oversteker kaken; den skal være myk og litt klebrig). Avkjøl kaken helt i langpannen før du løfter den ut av formen.

 

Til serveringen skjærer du kaken opp i firkanter i ønsket størrelse. Legg gjerne to og to på en asjett, for å få litt høyde på kaken.  Varm Nutella i mikroen og hell over mye eller enda mer Nutella - alt etter smak. Wink

Dryss over grovt hakkede hasselnøtter og server mens Nutellaen fortsatt er varm og rennende!

 

Nice & naughty...!

 

Tips:

♥  Jeg har her brukt karamellsaus på flaske (Freia) og ringlet den rett fra flasken på kakedeigen.

 

 

♥  Nutella er et sjokoladepålegg som fås kjøpt i de fleste store matbutikkene. Det har noe mer flytende konsistens enn norsk Nugatti.

 

 

♥  Vær forberedt på at dette er mektige, gode saker. Godt med kald melk til!

 

 

Ønsker dere en superduper uke!
 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

 

 

 

 

Nutella Caramel Hazelnut Brownies
Ingredienser

Brownies:
♥ 4 egg
♥ 5 dl sukker
♥ 2,5 ts vaniljeekstrakt eller vaniljeessens
♥ 150 g smør
♥ 1,5 dl kakao
♥ 1 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel
- -
♥ 1,25 dl karamellsaus (se tips)

Pynt:
♥ 2,5 dl Nutella (se tips)
♥ 250 g hasselnøtter

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker godt sammen med en stålvisp (det skal bli litt luftig, men du skal ikke piske så lenge at det blir eggedosis). Bland i vanilje.

Smelt smøret og løs opp kakaoen i det. Rør dette inn i eggeblandingen.

Sikt mel og bakepulver og bland i til slutt.

Ha halvparten av deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Ringle over rikelige mengder med karamellsaus, så deigen blir godt dynket .

Tenk på hvor digg det blir, og hell over litt karamellsaus til... Smile

Fordel over resten av deigen og jevn til overflaten.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30-40 min, eller til kaken er gjennomstekt i midten (sjekk med kakenål, men pass på å heller ikke oversteke kaken, den skal være myk og litt klebrig). Avkjøl kaken helt i langpannen før du løfter den ut av formen.

 

Til serveringen skjærer du kaken opp i firkanter i ønsket størrelse. Legg gjerne to og to på en asjett, for å få litt høyde på kaken.  Varm Nutella i mikroen og hell over mye eller enda mer Nutella - alt etter smak. Wink

Tips

♥  Jeg har her brukt karamellsaus på flaske (Freia) og ringlet den rett fra flasken på kakedeigen.

♥  Nutella er et sjokoladepålegg som fås kjøpt i de fleste store matbutikkene. Det har noe mer flytende konsistens enn norsk Nugatti.

♥  Vær forberedt på at dette er mektige, gode saker. Godt med kald melk til!

9 kommentarer

Den så jo helt himmelsk ut! Spørs om min plan om å spise sunnere må vente til i morgen ;)

Liker forresten bloggen din kjempegodt!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift