Brukere online: 798
Brukere i dag: 3957
Brukere siste 7 dager: 200669
Ja, dette er mandagskaken sin det.....!!!
Vi snakker mørke sjokoladebrownies som dynkes med karamellsaus før steking.
- ja, dynkes med karamellsaus før steking -
To brownies legges deretter oppå hverandre, og så pyntes det på en uanstendig måte med rennende, varm Nutella og grovt hakkede hasselnøtter...
♥ Ikke spesielt fornuftig på en mandag....
♥ Ikke spesielt fornuftig på en mandag i januar .....
Men hvem bryr seg om det..
I tillegg til sjokolade, karamell og hasselnøtter, har denne kaken deilig smak av vanilje. Bruk helst ekte vaniljeekstrakt hvis du får tak i, da det gir mye bedre smak enn vaniljeessens. Det gjelder for så vidt alle kaker og desserter, alltid!
Vil du lese hva jeg mener om bruken av yndlingsingrediensen vanilje, kan du lese gårsdagens artikkel på kk.no, se linken her.
Men nå over til oppskriften. Den passer til liten langpanne
Ingredienser:
Brownies:
♥ 4 egg
♥ 5 dl sukker
♥ 2,5 ts vaniljeekstrakt eller vaniljeessens
♥ 150 g smør
♥ 1,5 dl kakao
♥ 1 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel
- -
♥ 1,25 dl karamellsaus (se tips)
Pynt:
♥ 2,5 dl Nutella (se tips)
♥ 250 g hasselnøtter
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker godt sammen med en stålvisp (det skal bli litt luftig, men du skal ikke piske så lenge at det blir eggedosis). Bland i vanilje.
Smelt smøret og løs opp kakaoen i det. Rør dette inn i eggeblandingen.
Sikt mel og bakepulver og bland i til slutt.
Ha halvparten av deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Ringle over rikelige mengder med karamellsaus, så deigen blir godt dynket.
Tenk på hvor digg det blir, og hell over litt karamellsaus til...
Fordel over resten av deigen og jevn til overflaten.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30-40 min, eller til kaken er gjennomstekt i midten (sjekk med kakenål, men pass på at du heller ikke oversteker kaken; den skal være myk og litt klebrig). Avkjøl kaken helt i langpannen før du løfter den ut av formen.
Til serveringen skjærer du kaken opp i firkanter i ønsket størrelse. Legg gjerne to og to på en asjett, for å få litt høyde på kaken. Varm Nutella i mikroen og hell over mye eller enda mer Nutella - alt etter smak.
Dryss over grovt hakkede hasselnøtter og server mens Nutellaen fortsatt er varm og rennende!
Nice & naughty...!
Tips:
♥ Jeg har her brukt karamellsaus på flaske (Freia) og ringlet den rett fra flasken på kakedeigen.
♥ Nutella er et sjokoladepålegg som fås kjøpt i de fleste store matbutikkene. Det har noe mer flytende konsistens enn norsk Nugatti.
♥ Vær forberedt på at dette er mektige, gode saker. Godt med kald melk til!
Ønsker dere en superduper uke!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Brownies:
♥ 4 egg
♥ 5 dl sukker
♥ 2,5 ts vaniljeekstrakt eller vaniljeessens
♥ 150 g smør
♥ 1,5 dl kakao
♥ 1 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel
- -
♥ 1,25 dl karamellsaus (se tips)
Pynt:
♥ 2,5 dl Nutella (se tips)
♥ 250 g hasselnøtter
Pisk egg og sukker godt sammen med en stålvisp (det skal bli litt luftig, men du skal ikke piske så lenge at det blir eggedosis). Bland i vanilje.
Smelt smøret og løs opp kakaoen i det. Rør dette inn i eggeblandingen.
Sikt mel og bakepulver og bland i til slutt.
Ha halvparten av deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Ringle over rikelige mengder med karamellsaus, så deigen blir godt dynket .
Tenk på hvor digg det blir, og hell over litt karamellsaus til...
Fordel over resten av deigen og jevn til overflaten.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30-40 min, eller til kaken er gjennomstekt i midten (sjekk med kakenål, men pass på å heller ikke oversteke kaken, den skal være myk og litt klebrig). Avkjøl kaken helt i langpannen før du løfter den ut av formen.
Til serveringen skjærer du kaken opp i firkanter i ønsket størrelse. Legg gjerne to og to på en asjett, for å få litt høyde på kaken. Varm Nutella i mikroen og hell over mye eller enda mer Nutella - alt etter smak.
♥ Jeg har her brukt karamellsaus på flaske (Freia) og ringlet den rett fra flasken på kakedeigen.
♥ Nutella er et sjokoladepålegg som fås kjøpt i de fleste store matbutikkene. Det har noe mer flytende konsistens enn norsk Nugatti.
♥ Vær forberedt på at dette er mektige, gode saker. Godt med kald melk til!
9 kommentarer
Den så jo helt himmelsk ut!
Den så jo helt himmelsk ut! Spørs om min plan om å spise sunnere må vente til i morgen ;)
Liker forresten bloggen din kjempegodt!
Haha Iselin, ja planer er til
Haha Iselin, ja planer er til for å endres;-) Takk for koselig hilsen!
Jeg lagde denne til morsdagen
Jeg lagde denne til morsdagen og det er noe a det beste jeg har smakt!!!! Ny favoritt!!
Så flott å høre:)
Så flott å høre:)
Så flott å høre:)
Så flott å høre:)
Sitter med vann i munnen her!
Sitter med vann i munnen her!!!!
Godt jeg skal ut å trene nå;)
Kan de fryses? :)
Kan de fryses? :)
Er ikke 2,5 ts vaniljeessens
Er ikke 2,5 ts vaniljeessens veldig mye? Går det an å bruke vaniljesukker isteden? :)
Kan jeg lage denne uten å
Kan jeg lage denne uten å dynke med karamellsaus?
Skriv ny kommentar