Brukere online: 1679
Brukere i dag: 6718
Brukere siste 7 dager: 198146
Vi feirer midtsommer med en ekstra stor Pavlova her på Det søte liv!
Pavlova lages vanligvis som rund kake, og jeg har tidligere laget Midtsommerpavlova på denne måten. Det er imidlertid intet i veien for å lage en større versjon. Denne flotte marengskaken egner seg utmerket til å forberede i dagen i forveien og masse friske bær gir vakker sommerstemning.
Ingredienser:
♥ 8 eggehviter
♥ 400 g sukker
♥ 1 ts vineddik
♥ 3 ss maizena
Fyll:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 5 ts vaniljesukker
Pynt:
♥ friske sommerbær (f.eks.bringebær, bjørnebær og blåbær)
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena.
Ha marengsen i en stor langpanne (ca 30x40 cm) som er dekket med bakepapir. Form marengsen til en tykk, firkantet kake. Marengsen skal altså ikke smøres helt utover til kantene av langpannen, men formes på frihånd til en tykk, firkant. Lag gjerne en fordypning på midten av kaken (der du plasserer mesteparten av fyllet etterpå.) Marengskaken vil flyte littegrann utover under stekingen, så det er lurt å ikke legge marengsen i et for tynt lag.
Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180°C. Skru temperaturen ned til 150°C straks kaken er satt inn i ovnen. Stek kaken i ca 1,5 time (denne kaken trenger litt lenger steketid enn en vanlig, rund pavlova). Dekk eventuelt over marengskaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden, så den holder på den hvite fargen. Skru av varmen og la kaken stå i ovnen til den er helt kald.
Flytt den stekte kaken forsiktig over på et stort, firkantet fat.
Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen på toppen av kaken.
Pynt med masse friske bær!
Jeg bruker først bringebær og blåbær.
Nydelige farger på den hvite kremen...
Og så noen bjørnebær for ekstra flott kake!
Sikt over melis til slutt.
Kaken er klar for å imponere alle i selskapet!
Tips:
♥ Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt seige konsistensen.
♥ Det er viktig at maisenna og eddik kun vendes helt forsiktig inn i marengsen. Ikke bruk elektrisk mikser til det! Da risikerer du at marengsen blir tynnere i konsistensen igjen og du får ikke en høy og flott marengskake.
♥ Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking.
♥ Marengsbunnen kan oppbevares tørt i flere dager. Kaken bør spises samme dag den er pyntet for å unngå at den blir bløt og slik at den piskede kremen smaker helt fersk.
Denne kaken er også flott å lage til 17. mai siden fargene går i rødt, hvitt og blått.
Til midtsommer kan du jo pynte kakefatet med margeritter og andre fine blomster.
♥ ♥ ♥ ♥
Ønsker dere en herlig dag og midtsommerkveld!
♥ 8 eggehviter
♥ 400 g sukker
♥ 1 ts vineddik
♥ 3 ss maisenna
Fyll:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 5 ts vaniljesukker
Pynt:
♥ friske sommerbær (f.eks.bringebær, bjørnebær og blåbær)
♥ melisdryss
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena.
Ha marengsen i en stor langpanne (ca 30x40 cm) som er dekket med bakepapir. Form marengsen til en tykk, firkantet kake. Marengsen skal altså ikke smøres helt utover til kantene av langpannen, men formes på frihånd til en tykk, firkant. Lag gjerne en fordypning på midten av kaken (der du plasserer mesteparten av fyllet etterpå.) Marengskaken vil flyte littegrann utover under stekingen, så det er lurt å ikke legge marengsen i et for tynt lag.
Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180°C. Skru temperaturen ned til 150°C straks kaken er satt inn i ovnen. Stek kaken i ca 1,5 time (denne kaken trenger litt lenger steketid enn en vanlig, rund pavlova). Dekk eventuelt over marengskaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden, så den holder på den hvite fargen. Skru av varmen og la kaken stå i ovnen til den er helt kald.
Flytt den stekte kaken forsiktig over på et stort, firkantet fat.
Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen på toppen av kaken. Pynt med masse friske bær og sikt over melis til slutt.
♥ Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt seige konsistensen.
♥ Det er viktig at maisenna og eddik kun vendes helt forsiktig inn i marengsen. Ikke bruk elektrisk mikser til det! Da risikerer du at marengsen blir tynnere i konsistensen igjen og du får ikke en høy og flott marengskake.
♥ Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking.
♥ Marengsbunnen kan oppbevares tørt i flere dager. Kaken bør spises samme dag den er pyntet for å unngå at den blir bløt og slik at den piskede kremen smaker helt fersk.
60 kommentarer
Hei! Jeg lurer på om det er
Hei! Jeg lurer på om det er noen måte man kan erstatte eddiken på? Er allergisk :)
Eddiken gjør at marengsen får
Eddiken gjør at marengsen får en bløt kjerne. Du kan selvsagt droppe eddiken hvis du er allergisk, og du får da en litt tørrere marengsbunn i stedet. God smak likevel! Noen mener at sitronsaft gjør samme nytten, men har ikke testet det ut selv.
Bruk samme mengde fersk
Bruk samme mengde fersk citron saft i stedet.
Takk for tipset!
Takk for tipset!
Baker denne nå, men har ikke
Baker denne nå, men har ikke maisenna. Kan jeg bruke hvetemel eller potetmel istedet?
Takk for flotte oppskrifter....trenger ikke annet enn denne bloggen her :)
Jeg har bare testet med
Jeg har bare testet med maisenna. Tror jeg ville valgt potetmel fremfor hvetemel som alternativ.
Hei!
Hei!
Takk for flott blogg!
Jeg har laget bunnen i dag og skal pynte i mrg... Men hvordan oppbevarer jeg bunnen til i mrg?!
Hei hei!
Hei hei!
Jeg oppbevarer alltid pavlovaen på rist på kjøkkenbenken, med et tørt og rent kjøkkenhåndkle over. Fungerer godt.
Lykke til, og GODT NYTT ÅR :-)
Hei Elisabeth!
Hei Elisabeth!
Tusen takk for svar! Da står den på rist på benken m ett rent håndkle over, så håper jeg det blir bra!! ;-)
Godt Nytt År til deg også!!
Hei igjen Silje.
Hei igjen Silje.
Håper du ble fornøyd med resultatet, det har i alle fall fungert bra for min del. Lykke til med verdens beste kake- kos deg masse!
Godt nytt år!
Som Elisabeth har svart deg,
Som Elisabeth har svart deg, er det best å oppbevare marengsbunnen i romtemperatur.
Jeg skal prøve meg på denne i
Jeg skal prøve meg på denne i dag men har kun "vanlig" brun eddik i kjøleskapet. Vil den fungere?
Ja, det går greit det også.
Ja, det går greit det også. Det er jo så små mengder eddik som skal til, så marengsen vil fortsatt bli hvit. Personlig foretrekker jeg å bruke brun balsamicoeddik når jeg lager sjokoladepavlova. :-)
Jeg skal bake bunnen hjemme
Jeg skal bake bunnen hjemme og ta den med meg på fjellet. Hvordan skal jeg oppbevare den over lang tid. Hvor lenge kan den holde seg etter at den er bakt?
Jeg oppbevarer marengsbunnen
Jeg oppbevarer marengsbunnen i romtemperatur. Hvis den skal fraktes, er det best å ha den i en stor plastboks med lokk. Jeg har oppbevart marengsbunnen i 3-4 dager, men mulig det går fint lenger også. Den bløte kjernen kan imidlertid etter hvert bli tørr ved for lang oppbevaring.
Dette er den beste marengs
Dette er den beste marengs bunnen jeg har smakt! !!! Lagde en forrige helg, og lager en nå som jeg skal ha med i barnedåp:-):-):-):-)
Mvh Hildegunn Lindal
Hyggelig å høre :-)
Hyggelig å høre :-)
Hei!
Hei!
Jeg bakte denne i går, og skal pynte den i dag. Men jeg synes det visket veldig hard:-(
Jeg har fulgt oppskriften til punkt og prikke. Kaken ser veldig fin ut, men kjennes hard ut.
Har du noen triks for å få den myk igjen?
Hilsen Jeanett
Hei,
Hei,
Når du legger på kremen så mykner den :) Så at den er litt hard, det gjør ingenting :)
Hei, marengsen skal kjennes
Hei, marengsen skal kjennes hard utenpå, men kjernen skal være myk. Muligens kaken din stod litt for lenge i ovnen og da vet jeg ikke om noen triks for å få marengsen myk igjen. Steketiden kan variere litt og avhenger av hvor tynn man lager marengskaken. Jeg lagde min nokså tykk og brukte da steketiden som angitt, men hvis man ser at kaken blir tynnere, må man korte ned på steketiden.
Enig i at kaken blir mykere når den har stått en stund med krem og fyll på toppen :-)
Hei hvilken visp anbefaler du
Hei hvilken visp anbefaler du ? Laget denne akkurat pisket med håndverk i 20 min men den ble ikke så fluffy som jeg håpet.
Jeg bruker kraftig elektrisk
Jeg bruker kraftig elektrisk kjøkkenmaskin (type KitchenAid). Marengsen skal bli veldig tykk og stiv slik at marengsen holder fasongen under stekingen.
Det er viktig at man ikke får noe eggeplomme i eggehvitene når man skiller eggene, ellers vil ikke marengsen tykne uansett hvor lenge man pisker..
Nå er jeg i full gang med
Nå er jeg i full gang med pisking :) gleder meg til denne pavlovaen! Jeg skal fylle med jordbær, blåbær og bringebær! Men det jeg lurte på; når den skal kjøles ned i ovnen, så setter jeg bare ovnsdøra på gløtt? Ha en tipptopp 17 Mai feiring! Og takk for utrolig supre oppskrifter, du er ett bakeforbilde! Det er utrolig sjeldent jeg ser på andre oppskrifter enn dine!
Ja, det stemmer. Håper du ble
Ja, det stemmer. Håper du ble fornøyd med kaken og takk for koselig hilsen!
Lurte på om man måtte ha 3ss
Lurte på om man måtte ha 3ss Maisenna? Synes det ble litt mye!
Anbefaler deg å følge
Anbefaler deg å følge oppskriften. Det er egentlig ikke mye for en såpass stor kake.
3ss (spiseskjeer) Maizena? I…
3ss (spiseskjeer) Maizena? I alle andre oppskrifter står det ts (teskje) og ikke ss...
pavlowa er det beste jeg har
pavlowa er det beste jeg har smakt av kake
Så hyggelig å høre!
Så hyggelig å høre!
Denne var bare fantastisk god
Denne var bare fantastisk god:-) Denne skal absolutt lages flere ganger:-) Lagde den til et familieselskap og fikk mye skryt for den:-)
Supert å høre! Takk for
Supert å høre! Takk for tilbakemeldingen.
Dette blei ei flott
Dette blei ei flott merengsbotn som det gikk fint an å skjære i uten at målane sprette til alle kanter...eg er kjempefornøgd...tusen takk for oppskrifta... (**)
Så bra:-) Takk for
Så bra:-) Takk for tilbakemeldingen, Ingrid!
Min blei helt brun på toppen.
Min blei helt brun på toppen. Jeg hadde akkurat den temperaturen det sto jeg skulle ha. Skjedd flere ganger. Hva gjør jeg galt ?
Hei, fant du ut av det?
Hei, fant du ut av det?
Lurer på det samme, den blir brun og skjønner ikke hvorfor..
Ovner er litt forskjellige
Ovner er litt forskjellige dessverre. Prøv å skru ned temperaturen litt og dekk over kaken med et stort stykke aluminiumsfolie på slutten av steketiden slik at marengsen beholder hvit farge.
TAKK FOR SUPER OPPSKRIFT !
TAKK FOR SUPER OPPSKRIFT !!Har aldri fått til så høy og flott marengsbunn før. Min kjære insisterte på at jeg måtte lage etter denne oppskriften ...
Så bra! :-)
Så bra! :-)
Hei! Jeg skal lage pavlova
Hei! Jeg skal lage pavlova til 20 personer. Må jeg lage 2 langpanner?
Til så mange ville jeg nok
Til så mange ville jeg nok lagd 2 kaker ja. :-)
Dette er den mest vellykkede
Dette er den mest vellykkede pavlovaen jeg noensinne har laget❤ Jeg fulgte oppskriften slavisk. Pisket marengsen i 20 minutter og stekte kaken i 2 timer. Det viste seg å være lønnsomt. Den ble seig inni og ikke rå inni som jeg har opplevd før med pavlova. Ikke ble den for brun heller. Jeg brukte ferdig vaniljekrem i tillegg til pisket krem. Den ble god med jordbær, blåbær og hakket kokesjokolade❤
Takk for superhyggelig
Takk for superhyggelig tilbakemelding!
Savner oppskrift på krem av
Savner oppskrift på krem av eggeplommene! KMå jo bruke disse også!
Du finner oppskrift på både
Du finner oppskrift på både hjemmelaget eggekrem og vaniljekrem her på Det søte liv. Se kategori for Desserter - Sauser og kremer oppe i menylinjen. Lag for eksempel 2 porsjoner hjemmelaget vaniljekrem med de 8 eggeplommene du får til overs fra denne kaken. Perfekt å bruke til gjærbakst og som fyll i bløtkake.
Hei,
Hei,
Sikkert et dumt spørsmål, men er vineddik det samme som vanlig blank eddik som er kjøpt på dagligvarebutikk? Eller er det en spesiell type eddik som må brukes for å få bakt pavlovaen?
Hei Stine, du kan bruke
Hei Stine, du kan bruke hvilken som helst type eddik. Resultatet blir bra uansett :-) Bruk gjerne helt vanlig blank eddik.
Hei, cirka hvor tykk/høy skal
Hei, cirka hvor tykk/høy skal man lage den: kan du angi i centimeter sånn cirka?
:-)
Lagde denne kaken for noen
Lagde denne kaken for noen uker siden i et familieselskap. Det ble bestilling for nytt selskap i morgen, og marengs en ble like bra denne gangen også, ved å følge oppskriften helt til punkt og prikke. Tusen takk for deilig kake og super oppskrift!
Dumt spørsmål: Jeg har en
Dumt spørsmål: Jeg har en form som er 44*33 cm. Gjelder oppskriften for denne formen (30*40) eller må det oppjusteres på noe vis?
Hei!
Hei!
Har tenkt å lage denne, men med 6 og mindre av alt det andre og. Hvor lenge må den stå i ovnen da tror du?
Hei. Tror jeg har brukt denne
Hei. Tror jeg har brukt denne oppskriften før og falt veldig i smak. Men da skulle den kun stå ca 1 time i ovnen. Vet du hvor mye ovnen skulle stå på og litt med nøyaktig den skulle stå i ovnen?
2 time?
2 time?
Min stod 1 t og 3 kvarter og ble brun inni. Du mener 1 time eller?
Hei!
Hei!
Jeg skal ha med meg kaken i en konfirmasjon og lurer på om jeg kan legge marengs deigenrett på "engangs" aluminiumsfat og steke på det?
Vennlig hilsen Liv
vuftvarme eller over og under
vuftvarme eller over og under varme?:)
Hei, kan jeg halvere
Hei, kan jeg halvere oppskriften og bruke springform istedet?
Tusen takk for utrolig
Tusen takk for utrolig oppskrift
Hei denne står i ovnen nå.
Hei denne står i ovnen nå. I boken din står det 2 timer, her på nettsiden står det 1,5 time. Hva er riktig?
Mvh Line
Bakte denne i går. Den sank i
Bakte denne i går. Den sank i midten mens den var i ovnen etter steking. ☹️ Hva gjorde jeg feil?
Hvilken vineddikk anbefaler…
Hvilken vineddikk anbefaler du?
Hei! Jeg skal lage en…
Hei! Jeg skal lage en Pavlova til et stort selskap og tenkte derfor å lage to av denne - kan jeg steke to brett samtidig med varmluft? I så fall, hvilken temperatur skal jeg bruke? Mvh Tiril
Skriv ny kommentar