Brukere online: 2223
Brukere i dag: 27730
Brukere siste 7 dager: 196462
200 g smør
180 g sukker
3 store egg
300 g hvetemel
1 ts bakepulver
0,5 dl melk
Til mørk deig:
0,5 dl melk
2 ss kakao
Til lys deig:
1/2 appelsin
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen mel og bakepulver. Rør dette inn i deigen vekselsvis med melken.
Del deigen i to deler. Bland 0,5 dl til med melk og kakao i den ene delen. Bland revet appelsinskall og presset saft av 1/2 appelsin i den andre delen.
Ha papirformer i muffinsbrett (se tips). Fyll lys og mørk deig i formene i tre lag til de er ca 3/4 fulle. Du kan variere med å begynne med mørk eller lys deig.
Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 20 min. Avkjøl i noen minutter før muffinsene forsiktig hvelves ut av muffinsbrettet.
Muffinsene holder fasongen best om du setter papirformer i muffinsbrett. Har du ikke muffinsbrett, bør du bruke doble papirformer og ikke fylle formene med enn halvfulle.
"Tigermuffins" er fine å fryse!
- -
Fra OLE BRUMM:
"Tigergutt er i virkeligheten grei," sa Nasse Nøff dovent.
"Selvfølgelig er han det," sa Kristoffer Robin.
"Alle er i virkeligheten det," sa Brumm. "Det tror i hvertfall jeg, men jeg har kanskje ikke rett."
"Jo, det har du, Brumm," sa Kristoffer Robin.
2 kommentarer
Jeg pleier å dra en gaffel
Jeg pleier å dra en gaffel igjennom tigermuffinsene mine for da ser det faktisk ut som tiger muffins, dette er bare muffins med forskjellig fargelag :)
Ja, det kan man absolutt
Ja, det kan man absolutt gjøre hvis man vil ha mer marmorerte muffins. Takk for tipset.
Skriv ny kommentar