Brukere online: 1867
Brukere i dag: 18280
Brukere siste 7 dager: 195903
Dette er lekre saker kan jeg fortelle deg:-)
"Foxy Lemon Cupcakes" har jeg kalt disse fantastiske sitroncupcakesene som jeg har dekket med supergod sitronfluff-frosting laget med Fox-karameller. Virkelig nydelig og frisk smak på kremen!
Perler og spiselige diamanter på toppen må til for å gi ekstra glam:-)
Oppskriften gir 12 stk.
Sitroncupcakes:
3 egg
2,5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
100 g smør
1 dl melk
2 ts bakepulver
3,5 dl hvetemel
saft og skall av 1 sitron
Sitronfluff-frosting:
3 dl kremfløte
10 stk Fox-karameller (ca 70 g)
Pynt:
hvite perler
spiselige diamanter
Sitroncupcakes:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk inn vaniljesukker. Smelt smøret og bland med melken. Sikt mel og bakepulver. Rør smørmelken i deigen vekselsvis med det tørre. Vend til slutt i presset sitronsaft og revet sitronskall.
Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle.
Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 15 min. Avkjøles helt.
Sitronfluff-frosting:
Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett Fox-karamellene. Rør til karamellene har løst seg helt opp. Dette tar litt tid, så vær tålmodig (se tips). Avkjøl sitronfløten i kjøleskapet til den er helt kald (eventuelt i kjøleskapet over natten).
Pisk opp den kalde fløten med elektrisk håndmikser til en luftig krem (NB! ikke pisk for mye - det tar bare noen sekunder).
Fyll sitronkremen i en kakesprøyte og sprøyt lekre topper på hver cupcake. Pynt med hvite perler og spiselige diamanter eller annen kakepynt.
10 stk Fox får du hvis du kjøper 5 pk (det er to i hver). Fox-karamellene smelter fortere om du klipper dem opp i små biter før du har dem i den varme fløten. Du kan eventuelt varme opp fløten litt mer, men pass på at den ikke begynner å koke for da kan blandingen skille seg.
Denne oppskriften på sitronfluff-frosting gir små, lekre topper på hver cupcake. Vil du pynte med like mye krem som jeg har gjort på bildet, må du doble oppskriften på sitronkremen.
De lekre, gule papirformene er fra Wilton. Mange nettbutikker med kakepynteutstyr selger hvite perler og spiselige diameter.
9 kommentarer
Hei
Hei
Takk for supre oppskrifter, har prøvd flere og de fungerer som de skal :D
Fantastisk.
Lite tips til denne oppskriften: Jeg byttet ut sitron saft og skall med 1 ts pure lemon extract.(sitronen hadde gått til teen tidligere på dagen)
Meget gode :)
Takk for tilbakemelding og
Takk for tilbakemelding og tips, Hilde:-)
hei! Jeg lurer på hvor mange
hei! Jeg lurer på hvor mange cupcakes det blir av denne oppskriften?
Jeg brukte små ("vanlige")
Jeg brukte små ("vanlige") muffinsformer, og fikk 19 stk. Kunne kanskje fått 20 om jeg hadde hatt minimalt mindre i hver form, men pisj tosj. Om man sier mellom 18 - 20 tror jeg en er innafor :) Håper det hjelper til den evt andre som lurer.
Hei ! Jeg lurte på hvor lenge
Hei ! Jeg lurte på hvor lenge man skulle piske kremen fordi min er helt rennende etter 2 netter i kjøleskapet fint med raskt svar
Fikk heller ikke kremen stiv,
Fikk heller ikke kremen stiv, bare helt rennende! Har nå prøvd 2 ganger. Hva gjør jeg feil?
Hei!
Hei!
Har tenkt å prøve disse, men ser at det ikke er kommet noe svar på spørsmålene om rennende frosting.
Kjekt å vite før jeg setter igang...!
Lagde disse igår, og de ble
Lagde disse igår, og de ble helt nydelige! Det jeg gjorde var å ha lav varme på plata for å varme fløten, og tok kjelen av når det såvidt begynte å boble litt. Klipte hver fox opp i 4 biter og hadde i fløten, og rørte kontinuerlig til de hadde løst seg opp. Blandingen sto ca 24 timer i kjøleskapet før jeg pisket den opp, i 2-3 minutter. Da ble den fast nok til å sprøytes på :) Anbefales!
Hei!
Hei!
Holder denne kremen seg godt i romtemperatur?
Skal bake til konfirmasjon og vurderer denne frostingen eller sveitsisk marengssmørkrem. Cupcakesene blir stående ute i omtrent et døgn, tenker jeg..
Skriv ny kommentar