Brukere online: 160
Brukere i dag: 1134
Brukere siste 7 dager: 195607
"I språket er det bare én bokstav som som skiller mellom lykke og ulykke.
I livet enda mindre."
(Hans Børli)
"Mislykket sjokoladekake" er en deilig og litt fuktig sjokolade som er svært populær! Kaken blir slett ikke mislykket, men har fått sitt navn fordi den ofte faller litt sammen i midten fordi den ikke skal være helt gjennomstekt.
Se også oppskrift på en sommerlig variant: "Mislykket sjokoladekake med moreller", og "Klissete sjokoladekake", som er samme slags sjokoladekake, men uten glasur.
Ingredienser:
♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g smør
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
Glasur:
♥ 200 g lys kokesjokolade
♥ 1 dl kremfløte
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smør i en liten kjele. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl og bland inn i eggedosisen. Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 min. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt.
Avkjøl kaken helt i formen (gjerne i kjøleskapet over natten). Når kaken er kald har den stivnet og kan tas ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn med en skje og avkjøl litt. Smør den så jevnt over hele kaken. Sett kaken kaldt til glasuren har stivnet.
Kaken oppbevares i kjøleskapet, men smaker aller best romtemperert, slik at den får en myk kjerne i midten.
Tips:
♥ Jeg har doblet porsjonen med glasur, fordi jeg synes det er greit å ha rikelig av den Det går imidlertid også an å smelte kun 100 g sjokolade i 1/2 dl kokende fløte og smøre et tynt lag glasur over kaken.
♥ Kaken er svært holdbar i kjøleskapet og kan fryses!
Dette er en veldig mye besøkt sjokoladekake her på Det søte liv!
En meget vellykket "Mislykket sjokoladekake"!
♥ ♥ ♥ ♥
4 egg
2 dl sukker
200 g kokesjokolade
200 g smør
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Glasur:
200 g lys kokesjokolade
1 dl kremfløte
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smør i en liten kjele. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl og bland inn i eggedosisen. Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 min. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt.
Avkjøl kaken helt i formen (gjerne i kjøleskapet over natten). Når kaken er kald har den stivnet og kan tas ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn med en skje og avkjøl litt. Smør den så jevnt over hele kaken. Sett kaken kaldt til glasuren har stivnet.
Kaken oppbevares i kjøleskapet, men smaker aller best romtemperert, slik at den får en myk kjerne i midten.
Jeg har doblet porsjonen med glasur, fordi jeg synes det er greit å ha rikelig av den Det går imidlertid også an å smelte kun 100 g sjokolade i 1/2 dl kokende fløte og smøre et tynt lag glasur over kaken.
Kaken er svært holdbar i kjøleskapet og kan fryses!
2 kommentarer
Dette er en oppskrift jeg har
Dette er en oppskrift jeg har brukt så lenge jeg kan bruke, og jeg har blitt fortalt at familien ble introdusert til kaka allerede da jeg var 1 år gammel !
Jeg vil anbefale å steke kaka litt mindre, så den er litt mer "bløt" i midten og servere den varm, med vaniljesaus eller is til og uten glasur (den trengs nemlig ikke da)
Dette er den beste
Dette er den beste sjokoladekaken jeg har bakt.
Kanskje ikke den mest spennende utseendemessig, men smaken var helt fantastisk.
Den var også lett å lage. Glasuren var himmelsk god!
Skriv ny kommentar