Brukere online: 1782
Brukere i dag: 15594
Brukere siste 7 dager: 195806
Her kommer en sjokoladekake som gjør opp for alle de sunne smoothiene vi har hatt her på Det søte liv i det siste...
En spiralkake lager du enkelt med to rullekakebunner. Jeg skal forklare deg hvordan i dette innlegget.
Kaken blir stor og flott og kjempepopulær på grunn av det artige utseendet når man skjærer i kaken.
Da jeg postet Spiralkake med jordbær, haglet det inn kommentarer og e-post, og mange spurte meg om jeg ikke kunne fylle den med sjokoladekrem?
Jo, så klart kan spiralkaken fylles med akkurat det fyllet du ønsker deg.
Her har jeg laget Spiralkake med sjokoladekrem - og kaken ble kanonbra!
Vakker utenpå....
Kul inni.... !
Ingredienser:
Kakebunner:
♥ 3,5 dl hvetemel
♥ 1 dl potetmel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 10 egg
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 4,5 dl sukker
♥ 4 ss smeltet smør
♥ 0,5 dl melk
Sjokoladekrem:
♥ 750 g romtemperert smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 50 g kakao
♥ 750 g melis
Pynt:
♥ sjokoladekonfekt
Fremgangsmåte:
Kakebunner:
Sikt hvetemel, potetmel og bakepulver. Skill de 10 eggene. Pisk eggeplommene sammen med vaniljeekstrakt og halvparten av sukkeret til lys og tykk eggedosis. Vend i det tørre sammen med smeltet smør og melken.
Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til marengs. Vend marengsen inn i deigen.
Finn frem to stekeplater og dekk de med bakepapir. Fordel deigen på platene og bre den jevnt utover med en smørekniv.
Stek kakebunnene samtidig ved 160°C grader på varmluft i ca. 10 minutter. Bytt plasseringen på platene i ovnen og stek videre i ytterligere 6-10 minutter, til kakene er gylne og gjennomstekte.
Hvelv hver kake over på hvert sitt kjøkkenhåndkle som er drysset med sukker. Dra forsiktig av bakepapiret og avkjøl kakene med en langpanne (eller bruk noen håndklær hvis du ikke har to langpanner) over slik at kakene holder seg myke.
Sjokoladekrem:
Smelt 150 g smør i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Pisk resten av smøret lyst og luftig (ca. 5 minutter med elektrisk mikser). Tilsett kakao, sjokoladesmøret og melis. Pisk videre til du får en svært luftig sjokoladekrem.
Sett sjokoladekremen i kjøleskapet til den har passe tykk smørekonsistens.
Montering:
Del hver kake opp på langs i 4 striper og renskjær kantene. Jeg bruker sjelden linjal når jeg baker, men akkurat her kan det lønne seg slik at du får 8 kakestriper som er like brede (ellers får du ulik høyde på kaken).
Start med å smøre sjokoladekremen over to av stripene. Rull sammen den ene stripen. Legg rullen deretter på den andre stripen og fortsett å rulle så du får en spiral. Legg spiralen i midten på et stort kakefat. Smør så sjokoladekrem på resten av kakestripene og legg de langs rullen på kakefatet. Begynn hver gang ved å legge begynnelsen på en stripe der den forrige sluttet. Slik bygger du opp en spiralkake med sjokoladekrem mellom lagene.
Bruk resten av sjokoladekremen til å dekke hele kaken.
Hvis du vil lage groper langs kanten oppå kaken som jeg har gjort her, bruker du bare baksiden av en teskje.
Pynt toppen av kaken med sjokoladekonfekt.
Jeg synes disse italienske sjokoladeblomstene gjorde seg veldig godt på kaken (se tips).
Denne kaken vekker oppsikt når man begynner å skjære i den!
Test ut denne superpopulære sjokoladekaken og bli garantert superpopulær, du også!
Tips:
♥ Dette er en stor og mektig festkake! Det er riktig at du bruker 10 egg til kaken og 750 g smør til sjokoladekremen. Er det fest, så er det fest!
♥ Sjokoladeblomstene som jeg har pyntet denne kaken med har jeg kjøpt i Italia.
Jeg synes de er nydelige og at de passet veldig godt siden kaken skulle serveres nå på sommeren, men her kan du selvsagt bruke akkurat den kakepynten du har og liker.
♥ Kaken smaker aller best når den er romtemperert fordi sjokoladekremen da er myk og deilig. Kaken kan oppbevares i kjøleskapet i et par dager, men ta kaken ut av kjøleskapet i minst en halvtime før servering så sjokoladekremen mykner igjen før du skjærer i kaken.
Enjoy!
Kakebunner:
♥ 3,5 dl hvetemel
♥ 1 dl potetmel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 10 egg
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 4,5 dl sukker
♥ 4 ss smeltet smør
♥ 0,5 dl melk
Sjokoladekrem:
♥ 750 g romtemperert smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 50 g kakao
♥ 750 g melis
Pynt:
♥ sjokoladekonfekt
Kakebunner:
Sikt hvetemel, potetmel og bakepulver. Skill de 10 eggene. Pisk eggeplommene sammen med vaniljeekstrakt og halvparten av sukkeret til lys og tykk eggedosis. Vend i det tørre sammen med smeltet smør og melken.
Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til marengs. Vend marengsen inn i deigen.
Finn frem to stekeplater og dekk de med bakepapir. Fordel deigen på platene og bre den jevnt utover med en smørekniv.
Stek kakebunnene samtidig ved 160°C grader på varmluft i ca. 10 minutter. Bytt plasseringen på platene i ovnen og stek videre i ytterligere 6-10 minutter, til kakene er gylne og gjennomstekte.
Hvelv hver kake over på hvert sitt kjøkkenhåndkle som er drysset med sukker. Dra forsiktig av bakepapiret og avkjøl kakene med en langpanne (eller bruk noen håndklær hvis du ikke har to langpanner) over slik at kakene holder seg myke.
Sjokoladekrem:
Smelt 150 g smør i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Pisk resten av smøret lyst og luftig (ca. 5 minutter med elektrisk mikser). Tilsett kakao, sjokoladesmøret og melis. Pisk videre til du får en svært luftig sjokoladekrem. Sett sjokoladekremen i kjøleskapet til den har passe tykk smørekonsistens.
Montering:
Del hver kake opp på langs i 4 striper og renskjær kantene. Jeg bruker sjelden linjal når jeg baker, men akkurat her kan det lønne seg slik at du får 8 kakestriper som er like brede (ellers får du ulik høyde på kaken).
Start med å smøre sjokoladekremen over to av stripene. Rull sammen den ene stripen. Legg rullen deretter på den andre stripen og fortsett å rulle så du får en spiral. Legg spiralen i midten på et stort kakefat. Smør så sjokoladekrem på resten av kakestripene og legg de langs rullen på kakefatet. Begynn hver gang ved å legge begynnelsen på en stripe der den forrige sluttet. Slik bygger du opp en spiralkake med sjokoladekrem mellom lagene.
Bruk resten av sjokoladekremen til å dekke hele kaken. Pynt toppen av kaken med sjokoladekonfekt.
♥ Dette er en stor og mektig festkake! Det er riktig at du bruker 10 egg til kaken og 750 g smør til sjokoladekremen. Er det fest, så er det fest!
♥ Kaken smaker aller best når den er romtemperert fordi sjokoladekremen da er myk og deilig. Kaken kan oppbevares i kjøleskapet i et par dager, men ta kaken ut av kjøleskapet i minst en halvtime før servering så sjokoladekremen mykner igjen før du skjærer i kaken.
2 kommentarer
Går det an å fryse kaken?
Går det an å fryse kaken?
ei heilt ok kake å lage, men
ei heilt ok kake å lage, men fekk aaaaltfor mykje sjokoladekrem til overs! kan det vere feil i oppskrifta? 750 g smør er mykje!! dessutan er den ikkje lik som på bildet, som ser ut som mørk og glatt glasur :)
Skriv ny kommentar