Appelsinkonfekt

Appelsinkonfekt
Ingredienser

2 store appelsiner

Sukkerlake:
5 dl vann
375 g sukker

Pynt:
150 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Vask appelsinene godt. Skjær av det gule skallet på appelsinene og skjær det opp i ca 1 cm tykke strimler.

Ha appelsinskallet i en kjele med tykk bunn. Kok appelsinskallet tre ganger i vann (ha i vann og kok opp, hell av vannet, kok opp i nytt vann, hell av vannet og kok opp i nytt vann og hell av vannet).

Ha så vannet og sukkeret til sukkerlaken i kjelen og kok opp sammen med appelsinskallet. La dette småkoke i 2-3 timer. Vannet skal da nesten ha kokt inn helt og appelsinskallet skal være mykt, blankt og seigt av laken. Avkjøl og sett kjelen i kjøleskapet til neste dag.

Ta appelsinskallstrimlene fra hverandre og legg utover et kjøkkenhånkle. Appelsinskallet skal være klebrig og seigt å ta på. Ha bakepapir på et brett e.l. som passer i kjøleskapet. Smelt kokesjokoladen i en bolle over vannbad.

Dypp appelsinskallstrimlene en og en i den smeltede sjokoladen med en gaffel. Legg de så på bakepapiret. Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Tips

"Appelsinkonfekten" holder seg god lenge dersom den oppbevares kjølig.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Jeg prøvde dette men vannet kokte jo opp etter 2 timer å ble kjempe tørt :( det ble kjempe hardt :( litt skuffet. Kan noen hjelpe meg? :) ønsker å få til dette :(

Hei,
Det står at om den oppbevares kjølig er den holdbaar lenge. Hva vil det si? 1,2,3 mnd?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift