Brukere online: 376
Brukere i dag: 2335
Brukere siste 7 dager: 200584
Deig:
200 g smør
160 g sukker
2 egg
1 ts bakepulver
325 g hvetemel
Fyll:
3 dl blåbær
Rømmefyll:
3 dl lettrømme
1 egg
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
Pisk mykt smør sammen med sukker. Pisk inn eggene, ett om gangen. Rør i bakepulveret og deretter hvetemelet. Deigen skal bli nokså kompakt i konsistensen.
Klem deigen jevnt utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Fordel blåbærene over deigen. Visp sammen ingrediensene til rømmefyllet. Hell dette over bærene.
Stek kaken midt i oven ved 200°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen, slik at rømmefyllet får stivnet. Del kaken opp i passe store firkanter. Løft kakestykkene ut av langpannen ved hjelp av en stekespade.
Kaken kan lages med friske eller frosne blåbær. Frosne bær trenger ikke å tines. Du kan også lage kaken med bringebær.
Merk at kaken må stå og avkjøles før du tar den ut av langpannen. Rømmefyllet kommer fortsatt til å være nokså løst i konsistensen når du tar kaken ut av ovnen, men det festner seg når kaken blir kald.
Kakestykkene bør pakkes godt inn i plast slik at de ikke blir tørre. Kakestykkene egner seg for øvrig godt til frysing.
2 kommentarer
Dette er ein stor favoritt -
Dette er ein stor favoritt - og ei av dei kakene folk rundt meg ønskjer seg når eg spør kva eg skal bake til ulike høve. Sååå overraska over at oppskrifta ikkje kom med i boka!
Ei lettlaga og litt friskare kake, berre pass på at han ikkje vert ståande for lenge i ovnen for då vert han fort tør.
Bruker du vanlig meierismør i
Bruker du vanlig meierismør i oppskriften? Skal lage denne til et uteparty vi skal ha. :)
Skriv ny kommentar