Brukere online: 1535
Brukere i dag: 8094
Brukere siste 7 dager: 195508
4 egg
2,5 dl sukker
1,5 dl matolje
3 dl speltmel
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
5 dl fint revne gulrøtter
Ostekrem:
100 g smør
200 g melis
200 g kremost (1 pk Philadelfia)
4 ts vaniljesukker
1 ss sitronsaft
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland inn oljen (se tips). Sikt sammen de tørre ingrediensene og ha i. Rør med en stålvisp til deigen er klumpfri. Vend i revne gulrøtter.
Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175°C i 30-40 min (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i to bunner.
Til ostekremen piskes først mykt smør sammen med melisen. Tilsett romtemperert kremost, vaniljesukker og sitronsaft og pisk videre til ostekremen er luftig.
Fordel ostekremen mellom kakebunnene og rundt hele kaken. Pynt kaken eventuelt med litt revet gulrot.
Pass på at du bruker en matolje med nøytral smak, for eksempel solsikkeolje eller rapsolje.
Kaken kan også lages med vanlig hvetemel. Bruk samme mengde som angitt mengde speltmel.
Gulrotkaken kan fryses, både med og uten ostekrem.
1 kommentar
Bakte denne kaken, med
Bakte denne kaken, med hvetemel. Den ble så god og saftig. Fikk masse skryt av alle i bursdagsselskapet. Valgte å ha litt raspet hvit sjokolade i kremen, og pynte med jordbær. Kjempegod kake! Så lett å lage.
Skriv ny kommentar