Krydderkake med ostekrem

 

 

 

Krydderkake med ostekrem
Ingredienser

200 g smør
1 liter kefir
500 g sukker
650 g hvetemel
4 ts natron
4 ts kanel
3 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker

Ostekrem:
200 g kremost (f.eks. Philadelfia)
150 g smør
5 dl melis
2 ss vaniljesukker

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Ha sukkeret i en stor bakebolle. Bland i kefir. Tilsett natron og rør godt. Ha så i alt krydderet og det avkjølte smøret. Bland til slutt i hvetemelet og rør deigen sammen til den er jevn og klumpfri (bruk gjerne stålvisp).

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 35 min. Avkjøl kaken helt i formen.

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Rør sammen mykt smør og melis. Tilsett så vaniljesukker og kremost og pisk ostekremen raskt sammen. Bre ostekremen over kaken. Del kaken i passe store firkanter.

Tips

Det er lurt å røre sammen smør og melis først, så du er helt sikker på at du ikke får smørklumper i glasuren.

Kaken er kjempefin å fryse. For å unngå søl med glasuren, er det lurt å sette kaken i kjøleskapet til glasuren er stivnet (gjerne over natten). Ha så stykkene i små fryseposer og frys ned uten trykk på toppen. Når kaken er frossen kan du stable oppå hverandre som du ønsker.

Se også oppskrift på "Høstkake i langpanne".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

94 kommentarer

Perfekt! Akkurat det jeg trengte en søndagskveld! :) Har laget denne herligheten flere ganger, og blir like fornøyd hver gang. Må forresten spørre deg... Har du oppskrift på en krydderkake uten laktose? Eller tips til hvordan det kan fikses? En kamerat har laktoseintoleranse, så jeg syns det er litt trist å lage denne kaken til vennene våre uten at han kan spise av den. Skulle gjerne lagt en krydderkake uten laktose kun til ham.
Takk på forhånd!

- Tina.

Jeg har også laktoseintoleranse, så jeg bruker laktosefritt smør og laktosefri philadelphia som jeg kjøper i Sverige (evt tofuost og blått soft- smør som man får tak i i Norge) og i stedet for kefir blander jeg laktosefri melk og laktosefri naturell yoghurt. Pleier å fungere fint =) Håper dette hjelper deg =)

Er de intolerante kan man benytte laktasetabletter eller laktasedråper. Alle laktoseintolerante burde være kjent med dette (det er en stor hjelp). Tablettene er billigere etter min erfaring og varer lenger (og mer praktisk). Dette tas på forhånd. Laktasen er enzymet kroppen mangler for å spalte laktosen. Kroppen trenger derfor tilskudd. Du kan eliminere noe av laktosen ved å bruke laktosefri produkter. De fleste har en margin og kan innta en liten mengde laktose hver dag, avhengig av individet. Noen vokser det av seg når de blir eldre og man kan sakte prøve å introdusere laktose uten bruk av laktasetilskudd. Syrnet melkeprodukter er enklere å fordøye.

Jeg lagde denne fantastisk gode kaken i går og gjett om den falt i smak! Hadde den med i et selskap der flere ba om oppskriften :-) det vi har igjen av resten blir med mannen på jobb idag!

Jeg krydret den litt mer enn i oppskriften for å få mer smak og endte opp med å bruke en stor kjele å lage røra i fordi det ble så mye røre! Kaken ble ferdig på 35 min akkurat som i oppskriften og heldigvis har jeg ingredienser nok til å lage den til fredag igjen så den kan bli med på hyttetur!

Tusen takk for god kakeoppskrift!

Anbefales ikke. Som jeg ser andre har kommentert, blir ikke kaken ordentlig stekt... Kanskje for mye kefir i forhold til hvetemel?

kaken blir ikke ferdig. Mulig jeg har brukt for liten form slik at kaken blir for tykk. Utrolig kjedelig

Kaken ble ikkje ferdig, og den heva seg ikkje. Fulgte oppskrifta, men den smakte ok, men tror det er andre oppskrifter som kan være bedre.

Kaken blir ferdig når jeg lager den, har den i langpanna. Kjempegod, alle har skytt fælt av denne kaka. Blir alltid suksess!

Har laget kaken i åresvis til diverse skoleavsluttninger og fotballarrangement. Bestandig like populær og mange vil ha oppskriften. Hever seg bra og blir gjennomstekt på 35 min.

Hei,

Denne kaken hørtes nydelig ut tenkte jeg skulle
Prøve den i helgen. Men siden jeg ikke pleier å bake så lurer jeg på om
Det er varmluft eller over og under varme du bruker når du steker den?

Denne krydderkaka var akkurat hva jeg lette etter, og jeg kommer garantert til å lage den flere ganger. Og så jeg som ikke er glad i å bake!!! Den blei saftig og fin, kjempegod smak. Tusen takk!

Takk Kristine! Bakte denne i dag, er akkurat ferdig med det første kakestykket. Jeg har aldri bakt krydderkake før og undret lenge over hvilken oppskrift jeg skulle prøve. Denne oppskriften var midt i blinken! Utrolig god og kjæresten var kjempe fornøyd, det er sånn er krydderkake skal smake. Følger man oppskriften nøye så skal det ikke være noe problem med å få kaken til å heve og få den ferdigstekt på 35 minutter. Jeg kommer garantert til å bruke denne oppskriften igjen. Kan virkelig anbefale denne!

har bakt denne kaken flere ganger, og det er en favoritt! Har den i en stor langpanne, og den blir like saftig og god hver gang (og gjennomstekt :-)

Kjempeflott oppskrift - deilig kake!!! 15-åringen nærmest gråt av glede. Denne lager jeg flere ganger!!!!!

Supergod og saftig kake som falt i smak hos store og små Blir nok en fast kake her i huset!! Perfekt stekt på 35 min :)

Hei! :-) Jeg står og lager denne kaken nå. Håper virkelig den faller i smak og blir godt gjennomstekt til tross for at jeg lar den stå i 10 minutter lengre enn det som står i oppskriften :-)

Til glasuren.. "Mykt smør" hva mener du? Brelett eller noe sånn smøremykt smør? (Ikke smeltet margarin)?

Fulgte oppskriften og kaken ble ferdig etter 30 minutter, brukte en stor langpanne så da skal den avkjøles og glasuren skal på i morgen :)

Laget denne kaken til en dugnad i dag, men det var så mange kaker der at min ikke ble satt fram en gang. Så derfor fikk vi hele kaken selv, og den var fantastisk!! Spiste litt for masse tror jeg.. haha

Jeg laget kaken no. Hadde den i stor langpanne og den blei igjennomstekt. Stekte den kun i 20 minutter.. varierer fra ovn til ovn ditta..

Dette er det rareste jeg har vært borti! Jeg bakte denne i april og den ble fantastisk. Heiv restene i fryseren og det fungerte også strålende. Men når jeg nå skulle bake den igjen ble den flat som en pannekake og rå. Tre ganger har jeg prøvd nå uten å lykkes og jeg følger oppskriften nøye. Skjønner ingenting! Jeg baker en del og bruker ikke ha store problemer med verken kaker eller gjærbakst, men denne oppskrifta er visst litt humørsyk:)

Er andre gang jeg lager denne kaken og følger oppskriften som den står, men den blir jo ikke gjennomstekt. :( hva er det som skjer? Er jo bare deig man eter på ://

Kan man bruke rund form istede? Må det isåfall reduseres noe i oppskriften? :)

Har laget denne kaka for andre gang denne måneden, og har fått et kjempe bra resultat begge gangene. Kaka kan virke bitte litt seig/deigete, men det er bare digg. Mye bedre enn ei kake som er tørr. Lager den i en langpanne :-)

Har veldig lyst å prøve ut denne oppskriften, men lurer på om du steker på varmluft eller over- og undervarme? :)

Denne var good! Anbefales veldig! kommenter dette innlegget. Jeg vil ha kommentarer!

Kaken blir faktisk ikke ferdig i stor langpanne på 35 min. Lot den stå i 45-50 min og nå virker den mer ferdig.

Denne kaka er bare supersaftig og god:)Jeg kjøpte pappformer til formkake/brød på Ikea av typen Vinter og fylte 4 former med lik mengde røre. Stekte dem ca 7 min lengre og vips så hadde jeg fine hjemmelagde julegaver:)

Bruk lactosefri blåbærkefir, reduser sukkermengden til 400 gr og pynt med blåbær oppå ostekremen - nyydelig!!

Kan jeg lage denne i en springform? I så fall, hvor lenge skal den stekes tror du? :)

Hei! Tenkte å lage denne, men vil ikke lage en så stor kake, så.. Hvordan skal jeg gå frem hvis jeg vil bruke denne oppskriften, men heller lage kaken i en rundt kakeform. Halvere oppskriften, eller blir det for knapt?

Denne ble helt perfekt på første forsøk! Serverte til klassen (9.trinn) og alle elevene og kollegaene syntes den var kjempegod!

Jeg har bakt mye i mitt liv. Mange ulike krydderkaker også. Men denne oppskriften er ikke anbefalt. Vi hadde den i ovnen i over 1 time. Fremdeles rå og deigete inni. Merkeligste jeg har vært borte i.

Jeg lager muffins, steker på 180° over- og undervarme i 30 minutter. Blir super gode! Elsker disse.

Vi har servert denne flere ganger, og alltid fått mange komplimenter. Supergod oppskrift! Hvis man liker at kremen er litt friskere, pleier vi å bruke dobbel mengde philadelphia-ost :-)

Lagde denne i går. Man trenger en veldig stor bolle, for det blir mye røre. Helte alt i en stor standard langpanne med høye kanter, og kaken ble perfekt stekt og hevet da. Både kake og glasur smaker godt :) Man bør halvere oppskriften hvis det bare er kake til en kosekveld for noen få.

Skal man avkjøle smøret til det er helt kaldt, eller til det er ca 38-40 gr? Kaka blir gjennomstekt, men synes ikke den hever så mye... bruker varmluft

Laget denne for første gang idag. Kjempe vellykket og god kake som skal i barnehagen på sommerfest i morgen.

Bakte denne for første gang i dag og den ble saftig og god, men litt for søt etter min smak.

Brukte kulturmelk 3,5%, meierismør, reduserte sukkermengden til 450g (300g farin/150g demerasukker) og krydderblandingen til den med sjokoladekrem. Måtte la den steke i 45 minutter i min ovn.

Blir den like vellykket om jeg bruker bare demerasukker og reduserersukkermengden til 375/400g...?

Utrolig god! Har laget denne 5 ganger nå, og 3 av 5 ganger har eg laget den til Grenland akvarieklubb sin fiske auksjon :D og det ble utsolgt før auksjonen ble startet så god er den! Og den treffer perfekt vær gang! Måtte lage den i kveld også

God kake, hadde ikke problemer med steking. Synes kaken er litt for søt, kan sukker mengden reduseres ?

Jeg pleier å redusere sukkermengden med 100 g, også har jeg i noen dråper sitron i glasuren. Blir hakket friskere - for den som liker det, da:)

Hadde jo vært enklere om det stod varmluft i oppskriften. Fulgte oppskriften til punkt og prikke og har kaken i ovnen nå. Den har hevet og alt, men stått i ca 45min nå grunnet den ikke var ferdig på 35min. Satte den i over og undervarme... får håpe den blir ferdig.

Fantastisk god kake! Fulgte oppskrifta, brukte ikke varmluft men over- og undervarme. Kaka heva seg og ble saftig og god. Hadde litt sitron i glasuren for å få den litt friskere. Jeg kommer garantert å lage denne kaka lese ganger!

Den står i ovnen å er rett å slett ikke stekt, er på 45 min i ivnen nå, fulgt alt i oppskriften, å har stor nokk panne så kjenner dette er sykelig irriterende, tror det må endringer i oppskriften til her altså

God kake som lages i en fei! Stekte i 30 min på 180° over- og undervarme i ny Bosch-ovn, perfekt. Tilsatte 1 ts nellik for mer kryddersmak. Mye melis i glasuren, kan fint redusere til 300g.

Har laget denne fantastiske kaken sikkert 100 ganger. Har også brukt samme røre til å lage krydder cupcakes. Det blir perfekt resultat hver eneste gang- og så er det så enkelt. Tusen takk for en fin oppskrift. :)

Hei. (Tips til å ikke få kaka rå)
Jeg lagde denne en gang og da ble den rå men så lagde jeg den en gang til og da ble den helt fin. Forskjellen på det jeg gjorde fra den første kontra den andre er at på den første så brukte jeg en kjøkkenmaskin og vispa mye. Men andre gangen brukte jeg bare en helt vanlig vis. Mitt tips er: (rør minst mulig) det hjalp hvertfall meg og jeg brukte den samme oppskriften

Ein absolutt favoritt i heimen - kjapp å lage og alltid perfekt resultat. Kjekt at ho i tillegg er eggefri! Eg lagar ho alltid med laktosefritt smør og kremost og då vert kaka laktoseredusert nok for meg trass i kefiren.

Har nok laga kaka 50 gonger og har aldri hatt utfordring med å få ho ferdigsteikt, i dag gjekk det nøyaktig 30 minutt.

Denne kaken anbefales på det varmeste.
Et tips: Bland inn ca 1/2 pose hakkede valnøttkjerner i deigen. Kjempe godt😍

Ser fin ut når ho kjem ut av ovnen, men fell saman og verkar rå og deigete. Einaste kaka eg mislukkast med, på tide å gje opp

Jeg brukte også større langpanne enn det som står i oppskriften, her tror jeg det må spesifiseres om den skal stå på varmluft for å bli ferdig på 35min🤔 kjipt å stå med en flat og rå kake🙄

Tips til dem som sier kaken blir rå/ ustekt.
Jeg kjenner til problemet, men har lært meg at ved baking med kulturmelk/ kefir, så sikt melet og rør for hånd og ikke med maskin. Det har vært helt avgjørende for min del.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift