Sandnøtter med mandler

Nydelige småkaker!

 

 

Oppskriften gir 50 stk.

 

Ingredienser: 

♥ 150 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 1 egg
♥ 2 dl hvetemel
♥ 2 dl potetmel
♥ 0,5 ts bakepulver

Pynt:
♥ 50 skåldede mandler 

 

Fremgangsmåte: 

Pisk smør og sukker porøst. Pisk inn egget. Bland i de tørre ingrediensene og elt deigen sammen.

(Du kan også lage deigen i food processor: Ha i det tørre og smør og kjør på full hastighet til smøret har smuldret seg. Tilsett egget og kjør videre til du får en jevn deig.)

Trill ut deigen til små kuler som settes på bakepapirdekkede stekeplater. Trykk en skåldet mandel (se tips) ned i hver kake.

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 10–12 minutter.

 

 

Avkjøles på rist.

 

 

Sandnøtter er nydelige småkaker som smelter på tungen. Ekstra gode blir de når de pyntes med en mandel! 

 

 

Tips: 

♥ Det går an å få kjøpt ferdigskåldede mandler. Alternativt kan du skålde mandlene selv ved å ha dem i en kjele med kokende vann. La mandlene ligge i det varme vannet til du ser at skallet løsner lett. Klem mandlene ut skallet og tørk dem deretter lett med kjøkkenpapir. 

♥ Oppbevar småkakene i tett kakeboks.

 

Kos deg med kjempegode småkaker!  😋

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sandnøtter med mandler
Ingredienser

♥ 150 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 1 egg
♥ 2 dl hvetemel
♥ 2 dl potetmel
♥ 0,5 ts bakepulver

Pynt:
♥ 50 skåldede mandler 

Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker porøst. Pisk inn egget. Bland i de tørre ingrediensene og elt deigen sammen.

(Du kan også lage deigen i food processor: Ha i det tørre og smør og kjør på full hastighet til smøret har smuldret seg. Tilsett egget og kjør videre til du får en jevn deig.)

Trill ut deigen til små kuler som settes på bakepapirdekkede stekeplater. Trykk en skåldet mandel (se tips) ned i hver kake.

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 10–12 minutter. Avkjøles på rist.

Tips

♥ Det går an å få kjøpt ferdigskåldede mandler. Alternativt kan du skålde mandlene selv ved å ha dem i en kjele med kokende vann. La mandlene ligge i det varme vannet til du ser at skallet løsner lett. Klem mandlene ut skallet og tørk dem deretter lett med kjøkkenpapir. 

♥ Oppbevar småkakene i tett kakeboks.

Kakekategori
Sesong

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift