Brukere online: 1194
Brukere i dag: 5562
Brukere siste 7 dager: 195416
Hei dere!
I dag skal dere få servert noe skikkelig godt!
"Cheezy Bread" har blitt mer og mer populært, både fordi det ser stilig ut på bordet og ikke minst fordi det smaker så godt! Dette er dessuten utrolig lettvint å lage, og består rett og slett av en hel loff som skjæres opp i ruter på toppen og som deretter stikkes full av smør og ost. Ved steking smelter selvsagt smøret og osten og trekker godt inn i brødet, som dermed blir supersaftig... Høres godt ut, ikke sant?
Jeg har i tillegg brukt hvitløk og vårløk for ekstra god smak, men det blir også fantastisk godt med for eksempel skinkebiter.
Ingredienser:
♥ 1 stor loff
♥ 500 g ost (se tips)
♥ 200 g smør
♥ 3 stilker vårløk
♥ 6 fedd hvitløk
Fremgangsmåte:
Finn frem loffen (kjøpt eller hjemmelaget - jeg brukte kjøpt).
Lag dype snitt i loffen med en kniv slik at du får et rutemønster på toppen. Ikke skjær helt igjennom, for loffen skal henge sammen i bunnen.
Skjær osten opp i tykke skiver med en kniv.
Skrell hvitløksfeddene og skjær dem i tynne skiver.
Stikk osteskivene og hvitløksskivene i sprekkene mellom rutene på loffen.
Kjør på - det ser mye ut, men all osten skal brukes opp!
Bruk romtemperert, mykt smør og bre det godt over hele loffen.
Finhakk vårløkene og legg dette på toppen av loffen.
Legg den fylte loffen over på et stor stykke aluminiumsfolie.
Pakk folien godt rundt loffen.
Stek loffen midt i ovnen ved 200°C i 25 minutter.
Åpne opp aluminiumfolien slik at loffen kommer til syne og stek loffen videre ved 200°C i ca 10 minutter til.
Loffen er ferdig når loffen er gyllen brun og osten er varm og har smeltet helt.
Legg brødet over på et fat eller en fjøl og server straks!
Tips:
♥ Bruk den osten du liker best. Jeg brukte Jarlsberg, men Norvegia går også helt fint.
Vil du ha litt mer markant ostesmak, er det supert å bruke f eks cheddar siden den smelter så bra.
♥ Hvis du ikke vil ha løksmak, er det bare å droppe hvitløk og vårløk. I stedet kan du som nevnt bruke skinkebiter sammen med osteskivene, og salami eller pepperoniskinke blir også kjempegodt!
♥ Dette er nokså mektige saker. Får du brød til overs, kan du pakke restene inn i aluminiumsfolie og oppbevare kjølig til dagen etter. Før servering dagen etter, varmer du loffen opp igjen på 200°C i ca 10-15 minutter, så osten smelter på nytt.
♥ Ostebrødet smaker godt som tilbehør til mange slags middager. Ved servering er det meningen at man skal forsyne seg med hendene!
Bon Appétit!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 stor loff
♥ 500 g ost (se tips)
♥ 200 g smør
♥ 3 stilker vårløk
♥ 6 fedd hvitløk
Finn frem loffen (kjøpt eller hjemmelaget). Lag dype snitt i loffen med en kniv slik at du får et rutemønster på toppen. Ikke skjær helt igjennom, for loffen skal henge sammen i bunnen.
Skjær osten opp i tykke skiver med en kniv. Skrell hvitløksfeddene og skjær dem i tynne skiver. Stikk osteskivene og hvitløksskivene i sprekkene mellom rutene på loffen. Bruk romtemperert, mykt smør og bre det godt over hele loffen. Finhakk vårløkene og legg dette på toppen av loffen.
Legg den fylte loffen over på et stor stykke aluminiumsfolie. Pakk folien godt rundt loffen. Stek loffen midt i ovnen ved 200°C i 25 minutter. Åpne opp aluminiumfolien slik at loffen kommer til syne og stek loffen videre ved 200°C i ca 10 minutter til. Loffen er ferdig når loffen er gyllen brun og osten er varm og har smeltet helt.
Legg brødet over på et fat eller en fjøl og server straks!
♥ Bruk den osten du liker best. Jeg brukte Jarlsberg, men Norvegia går også helt fint. Vil du ha litt mer markant ostesmak, er det supert å bruke f eks cheddar siden den smelter så bra.
♥ Hvis du ikke vil ha løksmak, er det bare å droppe hvitløk og vårløk. I stedet kan du som nevnt bruke skinkebiter sammen med osteskivene, og salami eller pepperoniskinke blir også kjempegodt!
♥ Dette er nokså mektige saker. Får du brød til overs, kan du pakke restene inn i aluminiumsfolie og oppbevare kjølig til dagen etter. Før servering dagen etter, varmer du loffen opp igjen på 200°C i ca 10-15 minutter, så osten smelter på nytt.
♥ Ostebrødet smaker godt som tilbehør til mange slags middager. Ved servering er det meningen at man skal forsyne seg med hendene!
2 kommentarer
Hvilket smør vil du anbefale
Hvilket smør vil du anbefale å bruke?
Jeg bruker alltid bare
Jeg bruker alltid bare meierismør! Her også :-)
Skriv ny kommentar