Rosa ostekake

Rosa ostekake
Ingredienser

Bunn:
150 g Digestive kjeks
50 g kokos
50 g smør
1 eggeplomme

Ostefromasj:
1 pk bringebærgelépulver
2,5 dl vann
250 g kremost (2 pk fra Tine)
175 ml bringebæryoghurt (1 lite beger)
2 dl crème fraîche
1 dl bringebærsyltetøy
1 eggehvite

Pynt:
friske bringebær

Fremgangsmåte

Knus kjeksen til bunnen og bland med kokos. Smelt smør og ha i sammen med eggeplommen.

Trykk massen utover i bunnen på en rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek bunnen ved 200°C i ca 10 min. Avkjøl.

Løs opp gelépulveret i kokende vann. Avkjøl til blandingen er kald, men fortsatt helt flytende.

Pisk sammen kremost, crème fraîche, bringebæryoghurt og bringebærsyltetøy. Rør i flytende gelé. Vend til slutt inn stivpisket eggehvite.

Hell formasjen over kjeksbunnen i formen. La kaken stå i kjøleskapet til formasjen er helt stiv (gjerne over natten).

Løsne kaken fra formen med en kniv. Dra forsiktig av bakepapiret fra undersiden (se tips). Sett kaken på et fat. Pynt med bringebær.

Tips

Det kan være litt vanskelig å få kaken ut av formen uten at kjeksbunnen går i stykker. Det pleier å hjelpe å la kaken stå i kjøleskapet over natten, slik at den er helt kald og kjeksbunnen har stivnet.

Kaken er holdbar i flere dager i kjøleskapet.

Kakekategori

12 kommentarer

Denne skal prøves til barnedåp i helgen :) Den ser veldig god ut, så håper resultatet blir vellykket :)

Å så bra, Yvonne! Ja, at kaken forsvinner er det absolutt beste komplimentet.... "the proof is in the pudding" som moren min pleide å si:)

Er det mulig å bruke lilla farge fra Wilson i gul gelé? Vil fromasjen bli lilla da? Vet det finnes blåbærgele, men blir ikke den veldig mørk?

Hvis du ønsker blå kake, ville jeg brukt blåbærgele ja. Fargen blir ikke mørk fordi den blandes med så mye krem etc. Tenker heller at det er fare for at fargen ikke blir mørk nok, slik at du må tilsette litt blå/blålilla konditorfarge i tillegg.

Ja, absolutt! :-) Blir sikkert vakkert med rød gele oppå denne kaken.
Løs opp en pakke gele i 2,5 dl kokende vann. Avkjøl og hell forsiktig over kaken mens den fortsatt er i formen. La kaken stivne helt i kjøleskapet før du fjerner kakeringen.

Kjempe god kake! Lett å lage, lett å forsvinne ;)! Frisk i smak. Har brukt hvit, raspede sjokolade på toppen! <3 Takk for oppskriften!

Hvordan er det og doble denne oppskriften? Evt hvilken str på springform kan jeg bruke da?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift