Blueberry Marshmallow Cupcakes

 

Klissete og superyummi cupcakes!

Dette er cupcakes med blåbær og med marshmallow fluff i fyllet, og så en stor krølltopp med lillablå blåbærkrem på toppen.

 

Så himmelsk nydelige at du slikker fingrene etterpå  Icon redface

 

Ingredienser:

♥ Blueberry Cupcakes:
100 g smør
350 g melis
2 ts vaniljeessens
2 store egg
2 ts bakepulver
2,5 dl kremfløte
400 g hvetemel
250 g store blåbær

Fyll:
200 g Marshmallow Fluff (se tips)

Blueberry Frosting:
250 g store blåbær
200 g hvit sjokolade
200 g kremost naturell
200 g smør
2 ts vaniljesukker
6,5 dl melis

Pynt:
sjokoladeflak

 

Fremgangsmåte:

Muffins:
Pisk mykt smør og melis til luftig smørkrem. Pisk inn vaniljeessens og eggene, ett om gangen. Bland i bakepulver, kremfløte og mel og rør til en glatt og klumpfri deig. Vend i blåbærene.

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle (ikke mer). Det skal bli omstrent 20 stk. Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i ca 15-20 min (sjekk med kakenål at de er gjennomstekte). Avkjøl helt.

Marshmallow fyll:
Skjær et hull på toppen av hver cupcake og fyll i en teskje med marshmallow fluff.

Blåbærfrosting:
Til blåbærfrostingen har du først blåbærene i en liten kjele og moser dem mens du varmer dem opp på middels varme. La de småkoke under stadig omrøring i 10-15 min. Det skal bli som en tykk blåbærgrøt, så det meste av væsken bør være fordampet. Mos blandingen gjennom en sikt så alle klumper fjernes (ellers blir det vanskelig å sprøyte kremen).

Smelt hvit sjokolade. Pisk sammen kremost, vaniljesukker og romtemperert smør. Rør inn den smeltede sjokoladen, den kalde blåbærmosen og deretter melis. Bland godt så kremen blir luftig og jevn i fargen. (Sett kremen eventuelt en liten stund i kjøleskapet om du synes den er for bløt. Kremen må være fast nok til å holde fasongen når den sprøytes.)

Pynting:
Ha kremen i en kakesprøyte og lag vakre kremtopper oppå muffinsene (se tips). Pynt med et lite dryss sjokoladeflak.

 

Tips:

Marshmallow Fluff er en tykk, klissete  marshmallowkrem. Selges på krukker à 213 gram, så du trenger altså én slik til denne oppskriften. Produktet selges blant annet hos Centra, og antakelig også hos Ultra og andre store kjeder som fører amerikanske produkter. Kan også kjøpes i den supre nettbutikken www.kakeboksen.no.

Det er viktig at du lar blåbærene koke godt inn slik at mesteparten av fuktigheten forsvinner, ellers blir blåbærkremen for tynn i konsistensen til at den kan sprøytes. Hvis dette likevel skulle skje, må du justere tykkelsen på kremen ved å tilsette enda mer melis.

Jeg har her brukt en stor, glatt sprøytetut som jeg synes gir veldig fristende look på cupcakesene. Det er også praksis fordi du slipper å bekymre deg over at små biter av blåbærene skal sette seg fast i sprøytetuten.

 

ENJOY:-)

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Blueberry Marshmallow Cupcakes
Ingredienser

Blueberry Cupcakes:
100 g smør
350 g melis
2 ts vaniljeessens
2 store egg
2 ts bakepulver
2,5 dl kremfløte
400 g hvetemel
250 g store blåbær

Fyll:
200 g Marshmallow Fluff (se tips)

Blueberry Frosting:
250 g store blåbær
200 g hvit sjokolade
200 g kremost naturell
200 g smør
2 ts vaniljesukker
6,5 dl melis

Pynt:
sjokoladeflak

Fremgangsmåte

Muffins:
Pisk mykt smør og melis til luftig smørkrem. Pisk inn vaniljeessens og eggene, ett om gangen. Bland i bakepulver, kremfløte og mel og rør til en glatt og klumpfri deig. Vend i blåbærene.

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle (ikke mer). Det skal bli omstrent 20 stk. Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i ca 15-20 min (sjekk med kakenål at de er gjennomstekte). Avkjøl helt.

Marshmallow fyll:
Skjær et hull på toppen av hver cupcake og fyll i en teskje med marshmallow fluff.

Blåbærfrosting:
Til blåbærfrostingen har du først blåbærene i en liten kjele og moser dem mens du varmer dem opp på middels varme. La de småkoke under stadig omrøring i 10-15 min. Det skal bli som en tykk blåbærgrøt, så det meste av væsken bør være fordampet. Mos blandingen gjennom en sikt så alle klumper fjernes (ellers blir det vanskelig å sprøyte kremen).

Smelt hvit sjokolade. Pisk sammen kremost, vaniljesukker og romtemperert smør. Rør inn den smeltede sjokoladen, den kalde blåbærmosen og deretter melis. Bland godt så kremen blir luftig og jevn i fargen. (Sett kremen eventuelt en liten stund i kjøleskapet om du synes den er for bløt. Kremen må være fast nok til å holde fasongen når den sprøytes.)

Pynting:
Ha kremen i en kakesprøyte og lag vakre kremtopper oppå muffinsene (se tips). Pynt med et lite dryss sjokoladeflak.

Tips

Marshmallow Fluff er en tykk, klissete marshmallowkrem. Selges på krukker à 213 gram, så du trenger altså én slik til denne oppskriften.

Det er viktig at du lar blåbærene koke godt inn slik at mesteparten av fuktigheten forsvinner, ellers blir blåbærkremen for tynn i konsistensen til at den kan sprøytes. Hvis dette likevel skulle skje, må du justere tykkelsen på kremen ved å tilsette enda mer melis.

Jeg har her brukt en stor, glatt sprøytetut som jeg synes gir veldig fristende look på cupcakesene. Det er også praksis fordi du slipper å bekymre deg over at små biter av blåbærene skal sette seg fast i sprøytetuten.

ENJOY:-)

4 kommentarer

Heisann!

Går det an å putte marshmallows inni istedetfor marshmallow-fluff? Eller blir dette helt katastrofe?
Er ikke særlig erfaren innen bakeverdenen (les: har bakt to ganger), så dette er muligens et kjempeteit spørsmål. Ellers: bloggen din er supersøt og bakeinspirasjon #1
<3

Som svar på av Lisa (ikke bekreftet)

Hei Lisa, takk for koselig hilsen:) Veldig glad for at jeg gir deg litt bakeinspirasjon:)
Absolutt ikke teit spørsmål, men jeg ville nok ikke puttet en marshmallows inni muffinsen i stedet for marshmallow fluff. .. med mindre du vil tygge på marshmallowen når du spiser. Det blir jo ikke vondt på smak så klart, for marshmallows smaker jo godt uansett - men konsistensen blir feil. Her skal jo muffinsene fylles etter steking, og marshmallow fluff har en konsistens som ligner seig, klissete krem som passer fint som fyll. En vanlig marshmallows er jo fast i konsistensen. Prøv heller med marshmallows fluff som det står i oppskriften.:)

kan du legge ut ett bilde av slik glass, fluff.. har aldri sett det produktet, men så bor jeg no i midt troms

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift