Brukere online: 1910
Brukere i dag: 19197
Brukere siste 7 dager: 195959
85 g smør
100 g kokesjokolade
3 egg
2,5 dl yoghurt naturell
2,5 dl sukker
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
5 dl hvetemel
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet i det varme smøret.
Pisk sammen egg og yoghurt i en bolle (bruk en stålvisp). Rør i sukker og deretter smørsjokoladen. Bland sammen de tørre ingrediensene og rør i.
Hell deigen i en smurt brødform (2 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 185°C i ca 1 time (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen før den forsiktig hvelves ut. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.
Kaken er fin å fryse!
Se også oppskrift på "Sjokoladeformkake".
2 kommentarer
Hei :)
Hei :)
kan hvetemelet erstattes med gluten fritt mel å bli noen Lunde like go?
På forhånd takk
Hei!
Hei!
Jeg har omgjort kakeoppskriften slik at den er blitt lavkarbo. Jeg økte smørmangelen til 100 g, erstattet sukkeret med 1 dl tagatesse, erstattet vaniljesukkeret med 1 ts vaniljepulver, erstattet sukkerholdig kokesjokolade med sjokolade med høyt kakaoinnhold søtet med stevia. Hvetemelet ble erstattet med 4 dl mandelmel, 2 ts fiberhusk, 1 ts johanniskjernemel og ca. 1 dl kaffe. Resultatet ble bra!
Jeg serverte kaken med rørte bringebær og vispet kremfløte. Tilbakemeldingene jeg fikk var bare positive.
Skriv ny kommentar