Brukere online: 379
Brukere i dag: 1313
Brukere siste 7 dager: 198241
Fantastisk deilig eplekake som inneholder vaniljesaus i kakedeigen!
Kaken stekes i liten langpanne eller i stor, rund form.
125 g smør
250 g sukker
5 dl ferdigkjøpt vaniljesaus (se tips)
400 g hvetemel
3 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker
Fyll:
8 epler
2 ss kanel
2 ss sukker
Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.
Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm) (se tips hvis du heller vil lage en rund kake). Rens eplene og del dem i skiver. Stikk epleskivene tett i tett i deigen i et pent mønster. Strø over rikelig med sukker og kanel.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter. Avkjøl kaken i formen. Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Dra papiret forsiktig av fra undersiden og sett kaken på et passende stort fat.
Jeg bruker Piano vaniljesaus fra Tine til denne kaken.
Vil du lage kaken i rund form, må du bruke en stor en, dvs enten 26 cm i diameter eller 28 cm i diameter. Du trenger sannsynligvis minst 15 min lenger steketid om du bruker en form på 26 cm. Sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen.
Se Eplekake med vaniljesaus, som er samme kake i litt mindre utgave. Se også oppskrift på Vaniljesauskake, som er samme kake til stor langpanne. Vil du ha stor eplekake i langpanne, kan du altså bruke denne oppskriften og legge epleskiver på toppen, se Vaniljesauskake med epler i langpanne.
Kaken egner seg godt til frysing!
4 kommentarer
Utrolig god kake! Verken min
Utrolig god kake! Verken min samboer eller jeg er spesielt glad i eplekake, men denne var ubeskrivelig. Min kjære bror spiste over halve kaken da vi ventet på at isen skulle tine litt :-D
En virkelig nydelig kake,
En virkelig nydelig kake, saftig og god
Hei
Hei
Kan jeg ha eplene i midten av kaken istedenfor på toppen?
Eller må jeg da steke/karamelisere eplene først?
Denne kaken var UTROLIG god,
Denne kaken var UTROLIG god, både nystekt og dagen etter!
Skriv ny kommentar