Brukere online: 2185
Brukere i dag: 32895
Brukere siste 7 dager: 196835
So delicious...!
♥ Hei søte lesere!
I dag vil jeg gi dere noen virkelig nydelige Karamellcupcakes!
Karamellcupcakesene er supermyke og inneholder karamellsaus i deigen som gir mild karamellsmak.
På toppen dekkes cupcakesene med lekker, fluffy luksus-karamellkrem laget av kremfløte og smeltede fløtekarameller.
Oppskriften gir ca 24 stk.
♥ Ingredienser:
Karamellmuffins:
2 store egg
4 dl sukker
4 ss karamellsaus (se tips)
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
150 g smør
2 dl melk
5,5 dl hvetemel
Karamellkrem:
6 dl kremfløte
400 g fløtekarameller (se tips)
Pynt:
karamellsaus
Fremgangsmåte:
Start dagen i forveien med å lage klar karamellfløten: Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og ha oppdelte karameller i den varme fløten. La karamellene smelte helt og rør fløten jevn. Sett kjelen i kjøleskapet til dagen etter.
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Pisk inn karamellsaus, bakepulver og vaniljesukker. Smelt smøret og bland med melken. Vend dette inn i deigen vekselsvis med melet til en jevn og klumpfri deig.
Sett papirformer i muffinsbrett (se tips) og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 15-20 min, eller til de er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl helt.
Ta kjelen med karamellfløten ut av kjøleskapet. Pisk den til en tykk og fluffy krem med elektrisk håndmikser.
Fyll karamellkremen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på hver cupcake. Oppbevar kjølig frem til servering.
Mmmm.... deilig....
Ringle eventuelt over litt karamellsaus på toppen av hver cupcake til pynt rett før servering.
Luksuscupcakes!
Tips:
♥ Som karamellsaus kan du enten bruke den fra Freia som fås kjøpt i de fleste norske matbutikker eller som jeg har gjort her, karamellsausen fra Hershey's som heter Classic Caramel Sundae Syrup. Begge deler selges på flaske, men den amerikanske er noe tykkere i konsistensen. Smaken på cupcakesene blir omtrent den samme.
♥ Du kan bruke alle slags karameller, men jeg har her brukt myke, lyse fløtekarameller (vaniljefudge) som fås kjøpt i løsvekt.
♥ De vakre papirformene jeg har brukt heter "Tulip Lily" og fås blant annet kjøpt i nettbutikken til www.strosselannat.se.
♥ Se også oppskrift på "Karamellcupcakes med Dumlekrem" her på Det søte liv.
Enjoy a sweet moment...
♥ ♥ ♥ ♥
Karamellmuffins:
2 store egg
4 dl sukker
4 ss karamellsaus
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
150 g smør
2 dl melk
5,5 dl hvetemel
Karamellkrem:
6 dl kremfløte
400 g fløtekarameller (se tips)
Pynt:
karamellsaus
Start dagen i forveien med å lage klar karamellfløten: Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen av platen og ha oppdelte karameller i den varme fløten. La karamellene smelte helt og rør fløten jevn. Sett kjelen i kjøleskapet til dagen etter.
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Pisk inn karamellsaus, bakepulver og vaniljesukker. Smelt smøret og bland med melken. Vend dette inn i deigen vekselsvis med melet til en jevn og klumpfri deig.
Sett papirformer i muffinsbrett (se tips) og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 15-20 min, eller til de er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl helt.
Ta kjelen med karamellfløten ut av kjøleskapet. Pisk den til en tykk og fluffy krem med elektrisk håndmikser.
Fyll karamellkremen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på hver cupcake. Oppbevar kjølig frem til servering. Ringle eventuelt over litt karamellsaus på toppen av hver cupcake til pynt rett før servering.
♥ Antall varierer litt med hvor store former du bruker. Jeg fikk 24 stk av denne oppskriften.
♥ Som karamellsaus kan du enten bruke den fra Freia som fås kjøpt i de fleste norske matbutikker eller som jeg har gjort her, karamellsausen fra Hershey's som heter Classic Caramel Sundae Syrup. Begge deler selges på flaske, men den amerikanske er noe tykkere i konsistensen. Smaken på cupcakesene blir omtrent den samme.
♥ Du kan bruke alle slags karameller, men jeg har her brukt myke, lyse fløtekarameller (vaniljefudge) som fås kjøpt i løsvekt.
♥ De vakre papirformene jeg har brukt heter "Tulip Lily" og fås blant annet kjøpt i nettbutikken til www.strosselannat.se.
♥ Se også oppskrift på "Karamellcupcakes med Dumlekrem" på Det søte liv.
4 kommentarer
Hei!
Hei!
Jeg har bakt disse nydelige cupcakes'a mange ganger, men flere ganger de siste gangene har kremen blitt helt mislykka, enda jeg gjør det på samme måte som jeg alltid har gjort. Jeg har smeltet karamellene i fløten både dagen før og samme dagen, og så lenge den har vært avkjølt, så har det gått bra. Det som har skjedd flere ganger nå, er at når jeg pisker kremen, så vil den rett og slett ikke piskes! Jeg pisker lenge og med høy hastighet, og den er like tynn, helt til den skiller seg.. Dette er så kjedelig, for den kremen er bare SÅ digg!! Vi fant på en reserveløsning ved å piske ny kremfløte med sukker og litt karamellsaus isteden, det blei også godt, men det er jo ikke det samme..
Har du opplevd dette noen gang? Noen foreslo at kanskje det hadde noe med karamellene å gjøre, for jeg bruker alltid Tine kremfløte, det er det ingen tvil om, men jeg har kjøpt karamellene på forskjellige matbutikker. Har selvfølgelig ikke registrert hvilke ganger det ikke har gått å piske og hvor jeg da har kjøpt karameller.. Men jeg trodde for så vidt at karameller fra matbutikken var karameller fra matbutikken. Det eneste jeg har registrert, er at noen ganger er karamellene hardere enn andre, men det har vel bare noe med ferskhet å gjøre vil jeg tru. I oppskrifta står det "vaniljefudge" i parentes om karamellene, det skal jeg ikke si sikkert at det har stått om de jeg har kjøpt i godtediskene, kan det ha noe å si?
Hilsen bakeglade Heidi :-)
Kan hvertfall bekrefte at
Kan hvertfall bekrefte at Candyking-fudgen funker veldig bra! Mange butikker nå har jo Nidar, men de har jeg ikke prøvd.
Hvor lenge kan de stå med den
Hvor lenge kan de stå med den kremen? Blir kremen sånn som du pisker den til vanlig? For da blir
Den jo fort til og falle sammen.
Hei.
Hei.
Kan en smelte karameller og lage karamellkremen samme dag?
Skriv ny kommentar