Brukere online: 1141
Brukere i dag: 51744
Brukere siste 7 dager: 200599
Hei!
I sommermånedene vi har foran oss frister det med søte, friske jordbær. Aller best er det med norske jordbær, som er ekstra søte, saftige og røde tvers igjennom! ♥
Det er også nydelig å bake med jordbær. Her har jeg blandet masse små jordbærbiter i en deilig vaniljekake. Den ferdigstekte kaken dekkes med en silkemyk, hvit krem som er en blanding av ostekrem og fløtekrem. Kakebitene pyntes med friske jordbær og blir kjempesøte.
Oppskriften er til liten langpanne.
Ingredienser:
♥ 175 g smør
♥ 3,5 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 6 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 1 dl rømme
♥ 1 dl melk
♥ 300 g friske jordbær
Krem:
♥ 150 g kremost
♥ 3 dl melis
♥ 3 dl kremfløte
Pynt:
♥ 250 g friske jordbær
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker godt sammen. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg så du får myk og luftig smørkrem. Pisk inn vaniljeekstrakten. Sikt melet sammen med bakepulver og natron og vend dette inn i deigen sammen med rømme og melk.
Rens jordbærene og del dem i små biter (dette forhindrer at bærene synker til bunns i kaken under stekingen).
Fordel deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken til den er helt kald for du tar den ut av formen.
Pisk kremost, melis og kremfløte sammen til en myk krem. Bre kremen over den kalde kaken.
Del kaken i firkanter.
Pynt hver kakebit med jordbær.
Skikkelig deilig sommerkake!
Tips:
♥ Kaken bør pyntes med krem og jordbær på serveringsdagen. Selve kaken er fin å fryse, men siden den hvite kremen inneholder pisket kremfløte, anbefaler jeg å ikke fryse kaken med kremen på.
Et deilig, lite kakestykke fra meg til deg ♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 175 g smør
♥ 3,5 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 6 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 1 dl rømme
♥ 1 dl melk
♥ 300 g friske jordbær
Krem:
♥ 150 g kremost
♥ 3 dl melis
♥ 3 dl kremfløte
Pynt:
♥ 250 g friske jordbær
Pisk mykt smør og sukker godt sammen. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg så du får myk og luftig smørkrem. Pisk inn vaniljeekstrakten. Sikt melet sammen med bakepulver og natron og vend dette inn i deigen sammen med rømme og melk.
Rens jordbærene og del dem i små biter (dette forhindrer at bærene synker til bunns i kaken under stekingen).
Fordel deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken til den er helt kald for du tar den ut av formen.
Pisk kremost, melis og kremfløte sammen til en myk krem. Bre kremen over den kalde kaken.
Del kaken i firkanter og pynt hver kakebit med jordbær.
♥ Kaken bør pyntes med krem og jordbær på serveringsdagen. Selve kaken er fin å fryse, men siden den hvite kremen inneholder pisket kremfløte, anbefaler jeg å ikke fryse kaken med kremen på.
6 kommentarer
Går det an å doble
Går det an å doble oppskriften og bruke vanlig langpanne til stekeovn?
Hei Lillian, ja du kan doble
Hei Lillian, ja du kan doble denne oppskriften og bruke stor langpanne som er ca 30 x 40 cm (langpannene som hører til stekeovnen fungerer fint). Dette gjelder i grunnen alle oppskriftene her på Det søte liv som er beregnet på liten langpanne.
Hadde noen frosne plommer jeg
Hadde noen frosne plommer jeg ville gjøre noe med i dag, så jeg laget denne kaken. Men jeg byttet ut jordbærene med plommer som jeg "strødde" over røren i formen (silte av en del væske først). Den ble fantastisk god. Takk for oppskrift :)
Mmmm, høres godt ut! Takk for
Mmmm, høres godt ut! Takk for tips!
Denne kaka smaker utrolig
Denne kaka smaker utrolig godt! Men det blir alt for mye røre til 20x30 langpanne. Forma blir helt full, og steketiden rundt 50 minutter. Da blir den fort litt for mørk i bunnen. Pleier å bruke større langpanne, eller fylle noen muffinsformer i tillegg.
Hm, høres ut som din
Hm, høres ut som din langpanne er litt mindre enn min (min er nok bittelitt større enn 20 x 30 cm), og min langpanne har dessuten høye kanter. Uansett er det viktig at man ikke fyller formen mer enn 2/3 full og tilpasser steketid til egen form og egen ovn, slik du har gjort. Som du skriver, kan man fylle deig man har til overs i muffinsformer.
Skriv ny kommentar