Brukere online: 2067
Brukere i dag: 20506
Brukere siste 7 dager: 196089
Opp ned-plommekake er en lekker og svært saftig formkake, som har fått sitt navn fordi kaken bakes med plommene på undersiden, men så snus opp-ned når kaken er ferdigstekt, slik at plommene havner øverst.
Kaken er enkel og lettvint å lage og passer fint på høsten!
Se også Opp ned-nektarinkake og Opp ned-eplekake.
100 g smør
3 egg
2,5 dl sukker
2 dl hvetemel
8-10 plommer
Pynt:
melisdryss
Smelt og avkjøl smøret. Pisk tykk eggedosis av egg og sukker. Vend inn det avkjølte smøret og hvetemelet.
Ha bakepapir i bunnen på en rund kakeform (22 cm i diameter). Del hver plomme opp i fire båter og fjern plommestenene. Legg plommene i bunnen på formen (det ser fint ut om noen plommebiter vender opp og noen vender ned). Hell forsiktig deigen over plommene og jevn til overflaten.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i 35 - 45 minutter. Avkjøl kaken en god stund i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Fjern kakeringen og hvelv kaken forsiktig over på et fat. Dra sakte av bakepapiret (se tips).
Sikt rikelig med melis over kaken rett før servering.
Vær superforsiktig når du drar bakepapiret av kaken. Plommene har lett for å falle av hvis du er for brå på hånden. Plommebiter som sitter igjen på papiret kan du forsiktig ta av papiret for hånd og klemme på plass oppå kaken.
Det er riktig at deigen ikke skal inneholde bakepulver. Det gir en litt tung konsistens til kaken, og det er slik den skal være!
Melisen smelter nokså raskt oppå plommene, så du må strø melisen over kaken nokså umiddelbart før servering, hvis du vil at melisen skal synes.
Kaken kan fryses!
2 kommentarer
Skal det ikke være bakepulver
Skal det ikke være bakepulver eller lignende i denne?
Hei Synne! Ja, det er riktig
Hei Synne! Ja, det er riktig at det ikke skal være bakepulver i denne oppskriften.
Skriv ny kommentar