Brukere online: 2037
Brukere i dag: 22490
Brukere siste 7 dager: 196060
200 g smør
200 g hvetemel
2 dl seterrømme
Pynt:
1 eggehvite
finhakkede, skåldede mandler
perlesukker
Smuldre smøret i melet. Rør inn rømmen og kna deigen raskt sammen. Sett deigen kaldt i et par timer.
Kjevle ut deigen, ikke for tynt, og stikk ut ringer (bruk for eksempel smultringform til denne, eller et stort og et lite glass). Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater. Pisk over med eggehvite og dryss over finhakkede, skåldede mandler og perlesukker.
Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca 12 min. Kaken skal være hevet og fortsatt lyse i fargen. Avkjøles på rist.
"Prestegårdsringer" oppbevares i tettsluttet kakeboks.
2 kommentarer
Hei! Hvor mange kaker skal
Hei! Hvor mange kaker skal dette lage? Jeg prøver å forstå cirka størrelsen på de :)
Hej Kristine, dine småkager
Hej Kristine, dine småkager ser lækre ud. Jeg har googlet at seterrømme betyder creme fraiche på dansk, men hvilken fedt% bruger du ? Hilsen Gitte Danmark
Skriv ny kommentar