Prestegårdsringer

Prestegårdsringer
Ingredienser

200 g smør
200 g hvetemel
2 dl seterrømme

Pynt:
1 eggehvite
finhakkede, skåldede mandler
perlesukker

Fremgangsmåte

Smuldre smøret i melet. Rør inn rømmen og kna deigen raskt sammen. Sett deigen kaldt i et par timer.

Kjevle ut deigen, ikke for tynt, og stikk ut ringer (bruk for eksempel smultringform til denne, eller et stort og et lite glass). Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater. Pisk over med eggehvite og dryss over finhakkede, skåldede mandler og perlesukker.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca 12 min. Kaken skal være hevet og fortsatt lyse i fargen. Avkjøles på rist.

Tips

"Prestegårdsringer" oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Hei! Hvor mange kaker skal dette lage? Jeg prøver å forstå cirka størrelsen på de :)

Hej Kristine, dine småkager ser lækre ud. Jeg har googlet at seterrømme betyder creme fraiche på dansk, men hvilken fedt% bruger du ? Hilsen Gitte Danmark

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift