Havreflarn

Havreflarn er meget lettlagde og populære småkaker!

Oppskriften gir 30 stk.

Havreflarn
Ingredienser

1 egg
125 g sukker
1 ts bakepulver
1 ss hvetemel (kan sløyfes, se tips)
75 g smør
100 g havregryn (små, lettkokte)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland inn bakepulver og hvetemel. Smelt smøret og rør i. Rør til slutt inn havregryn. 

Det blir en nokså tynn røre, så la den gjerne stå og svelle i 10 minutter.

Bruk to teskjeer og lag små klatter av deigen som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Ha meget god avstand mellom kakene, for de flyter mye utover under stekingen. Jeg steker ikke mer enn 5 eller 6 kaker av gangen. 

Stek kakene midt i ovnen ved 190°C i 5 - 7 minutter, til kakene er lysebrune (se tips).

Ta kakene ut av ovnen og la de avkjøles på platen til de er kalde (se tips).

Tips

Det er mulig å sløyfe hvetemelet i denne oppskriften. Det vil gjøre at havreflarnene flyter enda litt mer utover under stekingen og blir enda tynnere og sprøere.

Det er veldig viktig å følge med på kakene under stekingen, for de trenger bare noen få minutter for å bli ferdigstekte. Særlig på slutten av steketiden går det raskt, så følg godt med. Havreflarn skal være lyse på midten og lysebrune i kantene.

Kakene må avkjøles på platen. Når det er kalde stivner de, og kan flyttes fra platen uten at de går i stykker.

Havreflarn oppbevares i tettsluttet kakeboks.

PS: Havreflarn kan gjerne legges sammen to og to med smeltet sjokolade imellom, se Doble havreflarn med sjokolade.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

18 kommentarer

Bruker du å la havregrynen svelle litt i røra før du tar den på stekebrettet? Røra mi ble så bløt.

Jeg vllle bare satt deigen litt i kjøleskapet hvis den virker alt for flytende.

Jeg skal servere litt mektige kaker i et selskap i morgen, så tenkte at jeg også vil lage litt havreflarn ved siden av, men jeg lurer litt på hvor mange kjeks man ca får av denne oppskriften?

Rettelse! Unnskyld. Ca. 24 stk. Anbefales å steke 8 stk per brett så de ikke flyter sammen.

Kan man bruke margarin istedenfor smør, eller må jeg på butikken...? ;-)

Smelt lys kokesjokolade i vannbad og ha i mellom to havreflarn,- dobbel dekker. Veeeldig gode

Hei. Prøvde meg på disse i går, og de ble supergode. Men mine ble ikke ordentlig sprø, de ble heller litt seige og myke. Noen tips til hvordan få de litt sprøere?

Lagde disse igår, og smaken er fantastisk! Men hva har jeg gjort galt når de er helt myke og nesten gjennomsiktige..?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift