Brukere online: 1910
Brukere i dag: 21169
Brukere siste 7 dager: 196071
250 g smør
250 g kokesjokolade
6 egg
200 g sukker
250 g mandler
100 g hvetemel
Glasur:
100 g lys kokesjokolade
2 ss kremfløte
Pynt:
halve mandler
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret. Pisk eggene og sukkeret lett sammen med en stålvisp. Bland i sjokoladesmøret. Mal mandlene og ha i sammen med hvetemel.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 30 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i langpannen. Ta kaken deretter ut av langpannen og fjern bakepapiret.
Kok opp kremfløten til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen og ha i oppdelt lys kokesjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet.
Smør sjokoladeglasuren over kaken i en jevnt, tynt lag. Del kaken opp i små konfektbiter. Del mandler på midten og legg en halv mandel på hvert kakestykke til pynt. Sett kakestykkene i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet.
Kakestykkene er fine å fryse!
1 kommentar
Anbefales ikke. Lag noe annet
Anbefales ikke. Lag noe annet. Det er så mange andre, gode oppskrifter her.
Skriv ny kommentar