Walters Mandler Sjokoladefestkake

Ideen til denne fantastiske kaken har jeg fått av venninne og gode kollega Stine.

Hun fortalte meg at hun hadde brukt oppskriften på Sjokoladekake med rømme og firkløverglasur, som gir høy kake i liten langpanne, men så gjort om ved å steke to tynne bunner i stor langpanne og doble glasuren. I tillegg hadde hun byttet ut Firkløver med Walters Mandler, som er en kjempegod melkesjokolade med salte, karamelliserte mandler.

Kaken ble populær i selskapet hun hadde! 

 

 

Jeg måtte selvfølgelig prøve - og her er resultatet: En knallgod sjokoladefestkake, som vekker oppsikt på kakebordet!  😍

 

 

 

Takk til Stine for en super idé!  ♥

 

 


Ingredienser: 

Kakebunner:
♥ 150 g smør
♥ 3,5 dl vann
♥ 3 ss kakaopulver
♥ 5 dl sukker
♥ 2 dl seterrømme
♥ 3 egg
♥ 8 dl hvetemel
♥ 1,5 ts natron

Sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 2 dl kremfløte
♥ 400 g Walters Mandler (se tips)

Pynt:
♥ 2 ss melis

 

Fremgangsmåte: 

Sjokoladekrem:

Det lønner seg å starte med å lage sjokoladekremen tidlig på dagen fordi den trenger flere timer på å få den rette, tykke konsistensen (se tips).

Smelt smøret i en mellomstor kjele. Tilsett sukker og kremfløte og gi blandingen et oppkok.

 

 

Ta kjelen av platen og tilsett Walters Mandler, som er oppdelt i biter.

 

 

La sjokoladen ligge i kjelen og rør forsiktig rundt til sjokoladen har smeltet helt.

 

 

La sjokoladeblandingen avkjøles i romtemperatur til den er helt tykk og kremete. Dette tar flere timer (se tips).
 

Kakebunner:

Smelt smøret i en middels stor kjele. Tilsett vann og kakaopulver og visp dette sammen så kakaopulveret løser seg opp. Rør deretter inn sukkeret.

Visp egg og seterrømme lett sammen i en stor bakebolle.

 

 

 

Tilsett sjokoladeblandingen. 

 

 

Sikt sammen hvetemel og natron og bland dette inn i deigen.

 

 

Rør godt slik at deigen blir klumpfri, men ikke lenger enn nødvendig. 

 

 

Del deigen i to like store deler.

Ha den ene halvparten av deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Smør deigen jevnt utover i et tynt lag.

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 10 – 12 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen.

Hvelv den så ut av langpannen og dra forsiktig av bakepapiret.

Gjenta med den andre halvparten av deigen.

 

 

Del så hver kake i to slik at du får 4 firkantede kakebunner. Renskjær kantene slik at kakebunnene blir like store. 


Montering:

Finn frem et firkantet kakefat som passer til størrelsen på kakebunnene.

Legg kakebunnene sammen med sjokoladekremen mellom lagene.

 

 

 

 

Sikt melis over kaken til pynt. 

 

 

Sjokoladekake med fire lag ser jo veldig flott ut! 

 

 

Walters Mandler gir kjempegod smak på sjokoladekremen! 

 

 

Garantert populært! 

 

 

Tips: 

♥ Ha tålmodighet når det gjelder å la sjokoladekremen få tykne gradvis. Når den er varm og nylaget, vil den være helt tyntflytende, men etter å ha stått og avkjølt seg i romtemperatur i noen timer, vil den tykne og bli god å smøre utover.

♥ Jeg foretrekker å la kremen tykne i romtemperatur og rører kraftig i den av og til så den skal tykne jevnt. Dersom kremen settes i kjøleskapet, vil den stivne ujevnt. Hvis du likevel vil sette sjokoladekremen i kjøleskapet for å raske på prosessen, bør du i hvert fall rører i den ofte til den har passe konsistens.

♥ Kaken tåler fint å stå i romtemperatur i flere timer, og egner seg derfor fint for å stå lenge på kakebordet gjennom en lang fest. Jeg oppbevarer kaken kjølig over natten, men setter den i romtemperatur igjen i et par timer før servering, slik at sjokoladekremen er myk.

♥ Kake som blir til overs, kan gjerne fryses.

♥ Walters Mandler fås kjøpt i de fleste matbutikkene. 400 gram tilsvarer 2 store plater. 

 

 

♥  Kan byttes ut med annen type sjokolade.  Se også Sjokoladefestkake.

 

 

Gøy å sette en stor og flott sjokoladekake på kakebordet når det er selskapelig lag! 

 

 

God fornøyelse! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Walters Mandler Sjokoladefestkake
Ingredienser

Kakebunner:
♥ 150 g smør
♥ 3,5 dl vann
♥ 3 ss kakaopulver
♥ 5 dl sukker
♥ 2 dl seterrømme
♥ 3 egg
♥ 8 dl hvetemel
♥ 1,5 ts natron

Sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 2 dl kremfløte
♥ 400 g Walters Mandler (se tips)

Pynt:
♥ 2 ss melis

Fremgangsmåte

Sjokoladekrem:
Det lønner seg å starte med å lage sjokoladekremen tidlig på dagen fordi den trenger flere timer på å få den rette, tykke konsistensen (se tips).

Smelt smøret i en mellomstor kjele. Tilsett sukker og kremfløte og gi blandingen et oppkok. Ta kjelen av platen og tilsett Walters Mandler, som er oppdelt i biter. La sjokoladen ligge i kjelen og rør forsiktig rundt til sjokoladen har smeltet helt.

La sjokoladeblandingen avkjøles i romtemperatur til den er helt tykk og kremete. Dette tar flere timer (se tips).

Kakebunner:
Smelt smøret i en middels stor kjele. Tilsett vann og kakaopulver og visp dette sammen så kakaopulveret løser seg opp. Rør deretter inn sukkeret.

Visp egg og seterrømme lett sammen i en stor bakebolle. Tilsett sjokoladeblandingen. Sikt sammen hvetemel og natron og bland dette inn i deigen. Rør godt slik at deigen blir klumpfri, men ikke lenger enn nødvendig. 

Del deigen i to like store deler.

Ha den ene halvparten av deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Smør deigen jevnt utover i et tynt lag.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 10 – 12 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen.

Hvelv den så ut av langpannen og dra forsiktig av bakepapiret.

Gjenta med den andre halvparten av deigen.

Del så hver kake i to slik at du får 4 firkantede kakebunner. Renskjær kantene slik at kakebunnene blir like store. 

Montering:
Finn frem et firkantet kakefat som passer til størrelsen på kakebunnene.

Legg kakebunnene sammen med sjokoladekremen mellom lagene.

Sikt melis over kaken til pynt. 

Tips

♥ Ha tålmodighet når det gjelder å la sjokoladekremen få tykne gradvis. Når den er varm og nylaget, vil den være helt tyntflytende, men etter å ha stått og avkjølt seg i romtemperatur i noen timer, vil den tykne og bli god å smøre utover.

♥ Jeg foretrekker å la kremen tykne i romtemperatur og rører kraftig i den av og til så den skal tykne jevnt. Dersom kremen settes i kjøleskapet, vil den stivne ujevnt. Hvis du likevel vil sette sjokoladekremen i kjøleskapet for å raske på prosessen, bør du i hvert fall rører i den ofte til den har passe konsistens.

♥ Kaken tåler fint å stå i romtemperatur i flere timer, og egner seg derfor fint for å stå lenge på kakebordet gjennom en lang fest. Jeg oppbevarer kaken kjølig over natten, men setter den i romtemperatur igjen i et par timer før servering, slik at sjokoladekremen er myk.

♥ Kake som blir til overs, kan gjerne fryses.

♥ Walters Mandler fås kjøpt i de fleste matbutikkene. 400 gram tilsvarer 2 store plater. 

Kakekategori

2 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift