Brukere online: 2563
Brukere i dag: 23906
Brukere siste 7 dager: 197603
Bunn:
125 g hvetemel
125 g smør
70 g sukker
1 eggeplomme
Fyll:
400 g blåbær
Kesamfyll:
3 dl kesam
70 g sukker
1 vaniljestang
2 egg
Ha alle ingrediensene til bunnen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. (Har du ikke food processor blander du først sammen mel og sukker og smuldrer i smøret. Tilsett egget og kna deigen raskt sammen.)
Klem deigen utover i en godt smurt paiform (26 cm i diameter). Ha i blåbærene (se tips). Rør sammen kesam, sukker, frøene fra vaniljestangen og eggene. Hell kesamfyllet over bærene.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 45-50 min. Avkjøl kaken før servering.
Du kan bruke frosne eller friske blåbær. Frosne bær trenger ikke å tines før de has i kaken.
1 kommentar
Hvorfor må den avkjøles? Er…
Hvorfor må den avkjøles? Er den ikke god varm med is?
Skriv ny kommentar