Blåbærterte med kesam

Blåbærterte med kesam
Ingredienser

Bunn:
125 g hvetemel
125 g smør
70 g sukker
1 eggeplomme

Fyll:
400 g blåbær

Kesamfyll:
3 dl kesam
70 g sukker
1 vaniljestang
2 egg

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene til bunnen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. (Har du ikke food processor blander du først sammen mel og sukker og smuldrer i smøret. Tilsett egget og kna deigen raskt sammen.)

Klem deigen utover i en godt smurt paiform (26 cm i diameter). Ha i blåbærene (se tips). Rør sammen kesam, sukker, frøene fra vaniljestangen og eggene. Hell kesamfyllet over bærene.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 45-50 min. Avkjøl kaken før servering.

Tips

Du kan bruke frosne eller friske blåbær. Frosne bær trenger ikke å tines før de has i kaken.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift