Havremakroner med sjokolade

Disse havremakronene er basert på en ordinær oppskrift på Havremakroner, men er gjort betydelig mer spennende ved hjelp av hakket sjokolade i deigen og smeltet sjokolade på toppen. 😉

Kjempegode å tygge på og faktisk nokså mettende, så de passer utmerket hvis du har lyst på noe søtt mellom måltidene. 😍

Oppskriften gir 30 stk.

 

Ingredienser: 

♥ 175 g smør
♥ 1 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 4 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 50 g lys kokesjokolade

Pynt:
♥ 100 g lys kokesjokolade

 

Fremgangsmåte: 

Smelt og avkjøl smøret. Bland sukker, mel og havregryn i en bakebolle. Tilsett det avkjølte smøret og sammenpisket egg og rør sammen deigen. Ha til slutt i grovt hakket sjokolade. La deigen stå i kjøleskapet og svelle i 30 minutter.

Sett kaker med teskjeer på bakepapirkledd stekeplate. Ikke sett mer enn 10 stk på hver plate, for kakene flyter noe ut under steking.

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15 minutter. Avkjøl til de er helt kalde.

 

 

Smelt sjokoladen til pynt og ringle over kakene (se tips).

 

 

Sett kakene kaldt til sjokoladen har stivnet. Kakene kan deretter legges i en kakeboks med matpapir mellom lagene. Kakeboksen kan gjerne oppbevares i kjøleskapet hvis du har plass.

 

 

Kjempegode Havremakroner med sjokolade!  😍

 

 

Tips: 

♥ Sjokolade kan enten smeltes i en kopp i mikroen på full styrke i et par minutter, eller i vannbad. Ikke rør for mye og ikke la sjokoladen stå over varmen for lenge - da kan den korne seg og bli for hard til å kunne brukes.

♥ Ha den smeltede sjokoladen i en liten sprøytetut laget av dobbelt lag med matpapir. Sprøytetuten lager du ved å brette matpapiret i tre, slik at du får en spiss trakt. Fyll i sjokoladen og brett igjen på toppen. Klipp et lite hull i enden og sprøyt så sjokoladen på kakene.

 

 

Mmmm.... 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Havremakroner med sjokolade
Ingredienser

♥ 175 g smør
♥ 1 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 4 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 50 g lys kokesjokolade

Pynt:
♥ 100 g lys kokesjokolade

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Bland sukker, mel og havregryn i en bakebolle. Tilsett det avkjølte smøret og sammenpisket egg og rør sammen deigen. Ha til slutt i grovt hakket sjokolade. La deigen stå i kjøleskapet og svelle i 30 minutter.

Sett kaker med teskjeer på bakepapirkledd stekeplate. Ikke sett mer enn 10 stk på hver plate, for kakene flyter noe ut under steking.

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15 minutter. Avkjøl til de er helt kalde.

Smelt sjokoladen til pynt og ringle over kakene (se tips). Sett kakene kaldt til sjokoladen har stivnet. Kakene kan deretter legges i en kakeboks med matpapir mellom lagene. Kakeboksen kan gjerne oppbevares i kjøleskapet hvis du har plass.

Tips

♥ Sjokolade kan enten smeltes i en kopp i mikroen på full styrke i et par minutter, eller i vannbad. Ikke rør for mye og ikke la sjokoladen stå over varmen for lenge - da kan den korne seg og bli for hard til å kunne brukes.

♥ Ha den smeltede sjokoladen i en liten sprøytetut laget av dobbelt lag med matpapir. Sprøytetuten lager du ved å brette matpapiret i tre, slik at du får en spiss trakt. Fyll i sjokoladen og brett igjen på toppen. Klipp et lite hull i enden og sprøyt så sjokoladen på kakene.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift