Brukere online: 941
Brukere i dag: 40712
Brukere siste 7 dager: 195792
Disse havremakronene er basert på en ordinær oppskrift på havremakroner, men er gjort betydelig mer spennende ved hjelp av hakket sjokolade i deigen og smeltet sjokolade på toppen. Kjempegode å tygge på og faktisk nokså mettende, så de passer utmerket hvis du har lyst på noe søtt mellom måltidene.
Oppskriften gir 30 stk.
175 g smør
1 egg
2 dl sukker
1,5 dl hvetemel
4 dl havregryn (små, lettkokte)
50 g lys kokesjokolade
Pynt:
100 g lys kokesjokolade
Smelt og avkjøl smøret. Bland sukker, mel og havregryn i en bakebolle. Tilsett det avkjølte smøret og sammenpisket egg og rør sammen deigen. Ha til slutt i grovt hakket sjokolade. La deigen stå i kjøleskapet og svelle i 30 min.
Sett kaker med teskjeer på bakepapirkledd stekeplate. Ikke sett mer enn 10 stk på hver plate, for kakene flyter noe ut under steking. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15 min. Avkjøl til de er helt kalde.
Smelt sjokoladen til pynt og ringle over kakene (se tips). Sett kakene kaldt til sjokoladen har stivnet. Kakene kan deretter legges i en kakeboks med matpapir mellom lagene. Kakeboksen kan gjerne oppbevares i kjøleskapet hvis du har plass.
Sjokolade kan enten smeltes i en kopp i mikroen på full styrke i et par minutter, eller i vannbad. Ikke rør for mye og ikke la sjokoladen stå over varmen for lenge, - da kan den korne seg og bli for hard til å kunne brukes.
Ha den smeltede sjokoladen i en liten sprøytetut laget av dobbelt lag med matpapir. Sprøytetuten lager du ved å brette matpapiret i tre, slik at du får en spiss trakt. Fyll i sjokoladen og brett igjen på toppen. Klipp et lite hull i enden og sprøyt så sjokoladen på kakene.
Skriv ny kommentar