
Brukere online: 552
Brukere i dag: 37493
Brukere siste 7 dager: 186069
"Hummingbird Cake" (eller "Kolibrikake" på norsk) er en av de kjenteste kakene i Amerika.
Kaken er oppkalt etter fuglen "Hummingbird", som stort sett ernærer seg på nektar. Kaken er tilsvarende søt og "fruktig". Den er myk og saftig og har en fantastisk god smak av banan, ananas, kanel og valnøtter. Og selvfølgelig er det deilig kremostglasur på toppen!
Oppskriften er gjort om til å passe til norske ingredienser og til liten langpanne.
Anbefales!
Se også oppskrift på "Hummingbird Cake" som lages som rund festkake.
Ingredienser:
♥ 4 dl hvetemel
♥ 2,5 dl sukker
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 1 ts kanel
♥ 2 egg
♥ 2 dl matolje
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 50 g valnøtter
♥ 1 liten boks ananas i biter
♥ 1 stor banan
Glasur:
♥ 100 g kremost
♥ 60 g smør
♥ 200 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
Pynt:
♥ 50 g valnøtter
Fremgangsmåte:
Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle. Pisk sammen egg, olje og vaniljeekstrakt og ha dette i det tørre. Rør forsiktig sammen (ikke rør for mye!). Tilsett hakkede valnøtter og hele boksen med ananas i biter (også all ananassaften). Rør om. Del bananen opp i tynne skiver og del hver skive i 4 biter. Ha bananbitene i deigen og bland alt forsiktig sammen.
Fordel deigen jevnt utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25–30 min (sjekk med kakenål).
Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Pisk sammen mykt smør og en del av melisen til smørkrem. Tilsett kremost og vaniljesukker og pisk til du får en luftig osteglasur.
Bre glasuren over kaken.
Strø over hakkede valnøtter.
Del kaken opp i passe store firkanter.
Nydelig kake!
Tips:
Tips til ingrediensene: 1 liten boks ananas tilsvarer 230 g hvorav 140 g ananas. 1 stor banan tilsvarer 150 g uten skall. Du kan godt bruke egg av størrelse M. Valnøttene i oppskriften kan byttes ut med pecannøtter.
"Hummingbird Cake" holder seg myk lenge i kjøleskapet og er kjempefin å fryse, også med osteglasur! La kakestykkene stå i kjøleskapet først til osteglasuren har festnet seg. Da unngår du glasursøl når du skal ha kakestykkene i fryseposer.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 dl hvetemel
♥ 2,5 dl sukker
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 1 ts kanel
♥ 2 egg
♥ 2 dl matolje
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 50 g valnøtter
♥ 1 liten boks ananas i biter
♥ 1 stor banan
Glasur:
♥ 100 g kremost
♥ 60 g smør
♥ 200 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
Pynt:
♥ 50 g valnøtter
Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle. Pisk sammen egg, olje og vaniljeekstrakt og ha dette i det tørre. Rør forsiktig sammen (ikke rør for mye!). Tilsett hakkede valnøtter og hele boksen med ananas i biter (også all ananassaften). Rør om. Del bananen opp i tynne skiver og del hver skive i 4 biter. Ha bananbitene i deigen og bland alt forsiktig sammen.
Fordel deigen jevnt utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25–30 min (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Pisk sammen mykt smør og en del av melisen til smørkrem. Tilsett kremost og vaniljesukker og pisk til du får en luftig osteglasur. Bre glasuren over kaken. Strø over hakkede valnøtter og del kaken opp i passe store firkanter.
Tips til ingrediensene: 1 liten boks ananas tilsvarer 230 g hvorav 140 g ananas. 1 stor banan tilsvarer 150 g uten skall. Du kan godt bruke egg av størrelse M. Valnøttene i oppskriften kan byttes ut med pecannøtter.
"Hummingbird Cake" holder seg myk lenge i kjøleskapet og er kjempefin å fryse, også med osteglasur! La kakestykkene stå i kjøleskapet først til osteglasuren har festnet seg. Da unngår du glasursøl når du skal ha kakestykkene i fryseposer.
7 kommentarer
Hei!
Hei!
Kan jeg droppe ananasen? må jeg forandre på noe i oppskriften da?
Deilig kake, men synes den
Deilig kake, men synes den ble litt lav i langpanne. Fungerer det å lage dobbel oppskrift?
Det stod feil i oppskriften…
Det stod feil i oppskriften. Den er beregnet til liten langpanne (ca. 20 x 30 cm). Dobbel oppskrift passer til stor langpanne (ca. 30 x 40 cm). Oppskriften er korrigert nå.
Denne oppskrifta er alt for…
Denne oppskrifta er alt for liten til en stor langpanne. Måtte doble både kakerøra og glasuren.
Men kaka ble knallgod. Kan virkelig anbefales!
Det stod feil i oppskriften…
Det stod feil i oppskriften. Den er beregnet til liten langpanne (ca. 20 x 30 cm). Dobbel oppskrift passer til stor langpanne (ca. 30 x 40 cm). Oppskriften er korrigert nå. Hyggelig å høre at kaken falt i smak! :-)
Deilig kake! Men ingen tvil…
Deilig kake! Men ingen tvil om at denne oppskriften passer til liten langpanne. Skal man ha stor langpanne, må altså både røre og glasur dobles.
Takk for tilbakemeldingen,…
Takk for tilbakemeldingen, Elise. Det stod feil i oppskriften. Den er beregnet til liten langpanne (ca. 20 x 30 cm). Dobbel oppskrift passer til stor langpanne (ca. 30 x 40 cm). Oppskriften er korrigert nå. Glad for å høre at du likte kaken! :-)
Skriv ny kommentar