Havremakroner


Havremakroner er raske å lage, og faller i smak hos de fleste.

Nydelige til jul, men også ellers på året.

Oppskriften har jeg fra tiden jeg hadde skolekjøkken på barneskolen. 

 

 

Oppskriften gir ca. 25 stk.


Ingredienser:

4 dl havregryn (små, lettkokte)
1,5 dl hvetemel
2 dl sukker
175 g smør
1 egg


Fremgangsmåte:

Bland havregryn, mel og sukker i en bolle.

Smelt smøret og avkjøl litt. Bland smør og lett sammenvispet egg i bollen med det tørre. 

Rør godt slik at deigen blir jevnt blandet.

Form runde topper som legges på bakepapirdekkede stekeplater. 

Stek kakene midt i ovnen ved 170°C i ca 10 - 15 minutter, til kakene er gylne. Avkjøl på rist.

 

Deilige havremakroner som er likt av store og små! 

 

 

Glade jul! 

Hellige jul!

Engler daler ned i skjul.

 


Tips:

Kakene oppbevares i tett kakeboks.

 

 

      

 

Havremakroner
Ingredienser

4 dl havregryn (små, lettkokte)
1,5 dl hvetemel
2 dl sukker
175 g smør
1 egg

Fremgangsmåte

Bland havregryn, mel og sukker i en bolle.

Smelt smøret og avkjøl litt. Bland smør og lett sammenvispet egg i bollen med det tørre.

Rør godt slik at deigen blir jevnt blandet.

Form runde topper som legges på bakepapirdekkede stekeplater.

Stek kakene midt i ovnen ved 170°C i ca 10-15 minutter, til kakene er gylne. Avkjøl på rist.

Tips

Kakene oppbevares i tett kakeboks.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift