Brukere online: 108
Brukere i dag: 2349
Brukere siste 7 dager: 198185
Havremakroner er raske å lage, og faller i smak hos de fleste.
Nydelige til jul, men også ellers på året.
Oppskriften har jeg fra tiden jeg hadde skolekjøkken på barneskolen.
Oppskriften gir ca. 25 stk.
Ingredienser:
♥ 4 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 2 dl sukker
♥ 175 g smør
♥ 1 egg
Fremgangsmåte:
Bland havregryn, mel og sukker i en bolle.
Smelt smøret og avkjøl litt. Bland smør og lett sammenvispet egg i bollen med det tørre.
Rør godt slik at deigen blir jevnt blandet.
Form runde topper som legges på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek kakene midt i ovnen ved 170°C i ca 10-15 minutter, til kakene er gylne.
Avkjøl på rist.
Tips:
Kakene oppbevares i tettsluttet kakeboks.
♥ 4 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 2 dl sukker
♥ 175 g smør
♥ 1 egg
Bland havregryn, mel og sukker i en bolle.
Smelt smøret og avkjøl litt. Bland smør og lett sammenvispet egg i bollen med det tørre.
Rør godt slik at deigen blir jevnt blandet.
Form runde topper som legges på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek kakene midt i ovnen ved 170°C i ca 10-15 minutter, til kakene er gylne. Avkjøl på rist.
Kakene oppbevares i tettsluttet kakeboks.
Skriv ny kommentar