Brukere online: 1786
Brukere i dag: 15601
Brukere siste 7 dager: 195804
Kakebunner:
5 eggehviter
150 g sukker
125 g mandler
100 g kokesjokolade
25 g mandelflarn
Fyll:
5 eggeplommer
35 g sukker
3/4 dl vann
125 g sukker
1 ss pulverkaffe
1 ss kokende vann
2 ss konjakk
125 g smør
Pisk eggehvitene nesten stive. Ha i 50 g sukker og pisk videre til eggehvitene er helt stive. Skåld og mal mandlene. Riv kokesjokoladen (bruk gjerne mandelkvern). Rør resten av sukkeret, mandlene og sjokoladen i eggehvitene til du får en jevn blanding.
Tegn 3 sirkler (20 cm i diameter) på bakepapir. Ha papiret på stekeplater og fordel deigen jevnt utover i sirklene med en smørekniv. Dryss mandelflarn på den ene av bunnene.
Stek bunnene på nederste rille i ovnen ved 200°C i 15 min. Avkjøl bunnene helt på bakepapiret. Når bunnene er helt kalde kan du forsiktig dra av papiret.
Pisk eggeplommer og 35 g sukker luftig. Ha vann og 125 g sukker i en liten kjele og kok til sukkerlake (laken skal bli seig og lys brun og koke med store bobler, dette tar ca 5-8 min). Pisk den varme sukkerlaken inn i eggeblandingen (bruk elektrisk visper). Pisk til blandingen er blank og avkjølt. Løs opp kaffepulver i 1 ss kokende vann. Bland med konjakk. Rør dette i eggedosisen. Pisk så inn mykt smør litt og litt i klatter. Sett kremen kaldt til den har passe smørekonsistens.
Bre konjakkremen mellom kakebunnene. Pass på at kakebunnen med mandelflarn på havner øverst. Sett kaken i kjøleskapet.
Smørkrem laget med mange eggeplommer og varm sukkerlake kalles av og til for fransk smørkrem. Smørkremen blir ekstra fyldig og fantastisk god! Se også oppskrift på "Fransk mokkaterte".
Oppbevar kaken i kjøleskapet. Kaken kan også fryses.
Skriv ny kommentar