Brukere online: 1780
Brukere i dag: 15920
Brukere siste 7 dager: 195797
100 g smør
3 dl kokos
1 sitron (saft og skall)
3 egg
2,5 dl sukker
1 dl kesam
3,5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Glasur:
2 dl melis
1 ss vann eller sitronsaft
Pynt:
kokos
Smelt smøret i en liten kjele. Ha i kokosen. Riv skallet og press saften ut av sitronen. Bland godt og la stå og trekke (kokosen vil da svulme noe opp og trekke til seg mesteparten av væsken).
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i kesam og kokosblandingen. Sikt i det tørre og rør deigen forsiktig sammen til du får en jevn og klumpfri røre.
Hell deigen i en smurt, avlang form (1,5 liter) med et stykke bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 35 min. Avkjøl litt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv og hvelv ut av formen. Avkjøl helt.
Rør sammen melisglasur. Smør glasuren på toppen av den kalde kaken. Pynt med kokos.
Vil du ha litt sterkere sitronsmak, kan du bytte ut vannet i glasuren med sitronsaft.
Kaken holder seg myk i flere dager hvis den pakkes inn i plast. Den er dessuten fin å fryse.
Skriv ny kommentar