Brukere online: 1349
Brukere i dag: 6392
Brukere siste 7 dager: 195437
"Fiken- og sjokoladekuler" er lekre konfektkuler som inneholder tørkede fiken, nøtter og sjokolade. Kulene rulles i perlesukker.
Oppskriften gir ca 25 stk.
250 g tørkede fiken
250 g mandler
150 g melis
2 ts vaniljesukker
150 g kokesjokolade
Pynt:
perlesukker
Ha tørkede fiken (se tips), nøtter, melis og vaniljesukker i en food processor med hakkekniv og kjør på full hastighet til alt blir til en jevn masse. Smelt sjokoladen (gjøres raskt i mikro eller over vannbad) og ha i. Kjør videre på full hastighet til massen begynner å samle seg. Dersom fikenmassen virker for tørr i konsistensen (den skal kunne klemmes sammen med hendene), tilsett 25 g ekstra smeltet sjokolade.
Rull fikenmassen til kuler som deretter rulles i perlesukker. Sett kjølig til kulene har stivnet.
Bruk helst myke fiken til disse kulene, ellers vil konfektmassen bli for smulete. Bløtlegg dem eventuelt en liten stund i kokende vann hvis de virker tørre.
Mandler kan byttes ut med hasselnøtter eller andre nøtter du liker.
"Fikenkuler" oppbevares i tett boks med matpapir mellom lagene.
Se også oppskrift på "Fiken- og sjokoladekonfekt", som er basert på samme oppskrift.
Skriv ny kommentar