Brukere online: 107
Brukere i dag: 1297
Brukere siste 7 dager: 195588
Crème fraîche-vafler er nydelige og originale vafler, som ikke inneholder egg. Crème fraîche-vafler er basert på en gammel norsk oppskrift og ligner litt på Rømmevafler i smak og konsistens. Vaflene blir fete og sprø, og smaker nydelig med sukkerdryss. Eller prøv de med tyttebær- eller multesyltetøy - det er også utrolig godt!
Oppskriften gir 10 plater.
115 g smør
50 g sukker
6 dl crème fraîche
225 g hvetemel
3 dl kaldt vann
Smelt smøret. Bland med sukker og crème fraîche. Ha i hvetemelet og rør med en stålvisp til deigen er klumpfri. Ha til slutt i kaldt vann og rør deigen glatt.
Stek vafler i vaffeljern til de er gyldne. Pass på å ikke ha for sterk varme. Deigen er tykk i konsistensen, men vil smelte og bre seg utover i vaffeljernet under stekingen. Avkjøl vaflene på rist.
Serveres nystekte!
6 dl crème fraîche tilsvarer 2 pk fra Tine.
Merk at vaflene er nokså fete i seg selv, og du trenger derfor ikke særlig med smør til stekingen.
Skriv ny kommentar