
Brukere online: 1695
Brukere i dag: 30379
Brukere siste 7 dager: 181726
Oppskriften på Fingerkremkjeks har jeg fått av min svigermor Solveig. Fingerkremkjeks er deilige småkaker som legges sammen to og to med en tykk meliskrem med sitronsmak. Kremen kan i stedet smaksettes med romessens eller vanilje.
Fingerkremkjeks bakes typisk til jul og blir lette og litt sprø. Jeg har også sett at kakene kalles for "Saudakjeks" - og det overrasker meg ikke, for svigermor kommer jo fra Sauda.
Dette er kjekke kaker å ha i kakeboksen!
Oppskriften gir 35 kaker.
Ingredienser:
♥ 2 egg
♥ 125 g sukker
♥ 400 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 150 g smør
Fyll:
♥ 100 g delfiafett
♥ 175 g melis
♥ noen dråper sitronessens
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker i en bakebolle. Smuldre smøret i melblandingen. Bland deretter også eggedosisen i melblandingen og arbeid deigen sammen. Sett deigen kjølig i et par timer.
Kjevle ut deigen nokså tynt og stikke ut runde, små kaker som er ca. 3 cm i diameter.
Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater og stek dem midt i ovnen ved 175°C i 8–10 minutter, til de er lyse og sprø.
Avkjøl kakene på rist.
Til fyllet smeltes delfiafettet i en liten kjele. Ta kjelen av platen og rør inn melis. Smak til med noen sitrondråper. Avkjøl til fyllet blir tykt.
Legg sammen to og to kjeks med fyll imellom.
Sett kakene kjølig til fyllet har stivnet helt.
Fingerkremkjeks blir utrolig lekre å se på!
Kjempegode på smak blir de også!
Tips:
♥ Et liten dramglass kan være fin å bruke som utstikker. 😊
♥ Sitronessens fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Du kan som nevnt bruke romessens eller vaniljeekstrakt i stedet.
♥ Noen liker å farge fyllet rosa med litt konditorfarge.
♥ Fingerkremkjeks oppbevares i tett kakeboks. De kan også fryses.
♥
GOD FORNØYELSE!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 egg
♥ 125 g sukker
♥ 400 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 150 g smør
Fyll:
♥ 100 g delfiafett
♥ 175 g melis
♥ noen dråper sitronessens
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker i en bakebolle. Smuldre smøret i melblandingen. Bland deretter også eggedosisen i melblandingen og arbeid deigen sammen. Sett deigen kjølig i et par timer.
Kjevle ut deigen nokså tynt og stikke ut runde, små kaker som er ca. 3 cm i diameter. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater og stek dem midt i ovnen ved 175°C i 8–10 minutter, til de er lyse og sprø. Avkjøl kakene på rist.
Til fyllet smeltes delfiafettet i en liten kjele. Ta kjelen av platen og rør inn melis. Smak til med noen sitrondråper. Avkjøl til fyllet blir tykt.
Legg sammen to og to kjeks med fyll imellom. Sett kakene kjølig til fyllet har stivnet helt.
♥ Et liten dramglass kan være fin å bruke som utstikker. 😊
♥ Sitronessens fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Du kan som nevnt bruke romessens eller vaniljeekstrakt i stedet.
♥ Noen liker å farge fyllet rosa med litt konditorfarge.
♥ Fingerkremkjeks oppbevares i tett kakeboks. De kan også fryses.
6 kommentarer
Fingerkremkjeks
Fingerkremkjeks
Jeg prøver meg på disse, men de var jo skrekkelig vanskelig å kjevle ut. Deigen henger fast i kjevle hele tiden.
Jeg er ikke sikker på om dette er samme kjeksene som moren min brukte å lage(jeg holder på, er ikke ferdig enda)
Mvh
Kirsten H. Helland
Sandefjord
Hei Kristen.
Hei Kristen.
Denne oppskriften har jeg brukt i mange år.
Her må det brukes rikelig med mel under deigen, ved ut-kjevling.
Ellers blir jobben umulig.
Fantastisk lett og go
Fantastisk lett og go oppskrift lett å kjevle lett å stikke ut.Denne kan varmt anbefale denne.
Veldig god deig å jobbe med
Veldig god deig å jobbe med etter en overnatting i kjøleskapet og en liten halvtime på kjøkkenbenkenGode kjeks
Hei! fungerer disse å lage…
Hei! fungerer disse å lage med glutenfritt mel?
Hei Går det greit å sette…
Hei
Går det greit å sette deigen kjølig over natten?
Dei har ikkje sitronessens på butikken. Er det andre smakstilsetninger som kan brukes i kremen?
Skriv ny kommentar