Rørsammenkake med skogsbær


Denne kaken er kjemperask å røre sammen - så der har du begrunnelsen for navnet! Smile

 

 

Du kan bruke enten friske eller frosne bær slik at kaken kan lages hele året.

 

 

Kaken er spesielt nydelig servert lunken sammen med is og vaniljesaus!

 

 

En saftig, søt og litt "kladdete" kake, som likevel får frisk smak på grunn av de litt syrlige skogsbærene.

 

 

Nam!  Heart

 

Ingredienser:

♥ 150 g smør
♥ 3 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel

Pynt:
♥ 3 dl friske eller frosne skogsbær (se tips)
♥ sukker
♥ mandelflak

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret og avkjøl litt.

Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp (du skal ikke piske så mye at det blir eggedosis). Bland inn det smeltede smøret og deretter de tørre ingrediensene.

Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Legg på friske eller frosne bær (se tips).

 

 

Dryss over sukker og mandelflak.

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 35-40 min (se tips).

 

 

Avkjøl kaken litt i kjøleskapet før du tar den ut av formen. Den vil da stivne i konsistensen og bli lettere å få ut av formen. Dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på et passende fat. 

 

 

Skjær kaken i passe store serveringsstykker.

 

 

Tips:

♥ Du kan bruke alle slags frosne bær, for eksempel bringebær, blåbær, rips, bjørnebær, tyttebær osv. Skogsbærblanding som fås kjøpt frosne i butikken egner seg utmerket. Merk at bærene ikke trenger å tines før de has på kaken. De tiner under stekingen.

♥ Tilpass steketiden. Bruker du frosne bær, trenger kaken lenger på å bli gjennomstekt enn om du bruker friske bær. Kaken er ferdig når den er gyllen og stort sett gjennomstekt, men fortsatt bløt i midten.

♥ Kaken kan fryses. Den bør da varmes opp litt igjen før servering.

♥ Se også oppskrift på "Rørekake med kokos" og "Rørekake med nøtter".

 

Med denne oppskriften er det enkelt å alltid ha kake i huset...  Smile

 

 

 

Frister jeg deg...? 

 

 

Jeg håper det!  Grin

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Rørsammenkake med skogsbær
Ingredienser

150 g smør
3 egg
3 dl sukker
1 ts vaniljesukker
0,5 ts bakepulver
3 dl hvetemel

Pynt:
3 dl frosne skogsbær (se tips)
sukker
mandelspon

Fremgangsmåte

Smelt smøret og avkjøl litt.

Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp (du skal ikke piske så mye at det blir eggedosis). Bland inn det smeltede smøret og deretter de tørre ingrediensene.

Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Legg på friske eller frosne bær (se tips). Dryss over sukker og mandelflak.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 35-40 min (se tips).

Avkjøl kaken litt i kjøleskapet før du tar den ut av formen. Den vil da stivne i konsistensen og bli lettere å få ut av formen. Dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på et passende fat. 

Tips

Du kan bruke alle slags frosne bær, for eksempel bringebær, blåbær, rips, bjørnebær, tyttebær osv. Skogsbærblanding som fås kjøpt frosne i butikken egner seg utmerket. Merk at bærene ikke trenger å tines før de has på kaken. De tiner under stekingen.

Kaken kan fryses. Den bør da varmes opp litt igjen før servering.

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift