Brukere online: 2197
Brukere i dag: 26763
Brukere siste 7 dager: 196374
Denne enkle eplekaken blir spennende og ekstra god med kanel og tyttebær!
Du kan godt bruke frosne tyttebær.
Server den nystekte kaken med vaniljesaus, is eller pisket krem.
150 g smør
150 g sukker
2 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
150 g hvetemel
2 ss melk
100 g tyttebær
50 g valnøtter (kan sløyfes)
2 epler
Pynt:
melisdryss
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kanel. Rør inn i deigen sammen med melken. Det blir en nokså kompakt deig.
Vend tyttebærene (de kan gjerne være frosne) i 1 ss mel og bland dem så inn i deigen (se tips). Ha eventuelt også i grovhakkede valnøtter.
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Skrell og rens eplene og del dem i skiver. Legg epleskivene i pent mønster oppå kaken.
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Ta kaken ut av formen og dra av bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og sikt over melis før servering.
Det er lurt å vende tyttebærene i litt hvetemel. Det forhindrer at de synker til bunns i kaken under stekingen. Du kan som sagt bruke enten friske eller frosne tyttebær. Dersom du bruker frosne bær, bør de røres inn i deigen i frossen tilstand.
Kaken kan fryses.
Skriv ny kommentar