Brukere online: 2044
Brukere i dag: 23063
Brukere siste 7 dager: 196082
200 g hvetemel
190 g smør
50 g sukker
1 eggeplomme
Pynt:
1 eggehvite
perlesukker
Smuldre mykt smør i melet. Ha i sukker og eggeplommen og kna deigen raskt sammen.
Ha perlesukker i en flat suppebolle eller liknende.
Ha litt mel på bakebordet og trill deigen ut i lillefingertykke stenger. Del dem opp i lengder på 9 cm og form dem til kranser (se bildet).
Pensle over hver kake med eggehvite og dypp dem i perlesukker. Legg kakene på bakepapirdekkede stekeplater.
Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca 10 min. Pass på at kakene ikke blir for mye stekt; de skal bare være lett gyldne. Avkjøl kakene litt på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.
"Pepitakranser" oppbevares i tettsluttet kakeboks.
Skriv ny kommentar