Brukere online: 86
Brukere i dag: 1383
Brukere siste 7 dager: 200569
125 g smør
125 g sukker
2 store egg
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 vaniljestang
1 ss calvados
Fyll:
1,5 dl rosiner
0,5 dl calvados
4 epler
3 ss sukker
2 ts kanel
Pynt:
1 dl aprikossyltetøy (se tips)
1 ss vann
mandelspon
Bland rosiner og calvados (for alternativer til calvados, se tips) og la dette stå og trekke i noen timer, eller gjerne over natten.
Til kakedeigen piskes mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt mel og bakepulver og vend inn i deigen. Skrap ut frøene på innsiden av vaniljestangen og tilsett til slutt sammen med 1 ss calvados (for alternativer til calvados, se tips).
Smør en rund form (22 cm i diameter) og ha bakepapir i bunnen. Ha deigen i formen og jevn til overflaten. Fordel de marinerte rosinene over deigen. Skrell og del eplene i båter og vend i en blanding av sukker og kanel. Stikk eplebåtene ned i deigen i et pent mønster.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 35 min.
Varm imens opp aprikossyltetøy og bland med litt vann. Press syltetøyet gjennom en sikt for å fjerne eventuelle klumper.
Når kaken har stekt i 35 min, tas den ut av ovnen. Stryk aprikossyltetøyet over den varme kaken og dryss over mandelflarn. Sett kaken tilbake i ovnen og stek videre i 10-15 min, til kaken er gjennomstekt (sjekk med en kakenål).
Avkjøl kaken litt i formen før den forsiktig tas ut og settes på et fat.
Calvados kan byttes ut med konjakk, eller du kan bruke eplesider/eplejuice dersom du ønsker å lage en alkoholfri kake.
Du kan bruke aprikosmos (babymatglass) i stedet for aprikossyltetøy. Aprikosmosen er mindre søt enn syltetøy.
Kaken smaker best lunken. Den kan varmes opp før servering. Server den med vaniljesaus, vaniljeis eller calvadoskrem.
Calvadoskrem:
3 dl kremfløte
2 ss hvitt eller brunt sukker
2 ss calvados
Pisk kremfløten med sukker til en luftig krem. Smak den ferdigpiskede kremen til med et par spiseskjeer calvados.
1 kommentar
Hei, spennende kake, jeg
Hei, spennende kake, jeg bakte den i går kveld til et selskap i dag, så har ikke smakt på den enda. Men en kommentar til antall epler: Er det riktig antall? Jeg doblet røra, men brukte fortsatt bare 4 epler, og da fikk jeg så vidt presset inn alle skivene.
Et annet tips til oppskriften: Jeg så ikke før kaken var ferdigstekt at aprikossyltetøyet skulle på under steking. Kanskje det kan nevnes i starten av teksten, bare så man er obs på det.
Skriv ny kommentar