Brukere online: 2248
Brukere i dag: 27962
Brukere siste 7 dager: 196491
ALT du lager med Oreokjeks blir kult og knallgodt! (Du finner mange forskjellige kakeoppskrifter med Oreokjeks her på detsoteliv.no.)
Server denne brødpuddingen varm eller lunken med pisket krem, vaniljeis eller yoghurtis, og du har en helt fantastisk deilig koserett!
(PS: Rask å lage!)
8 dl loff i terninger (se tips)
16 stk Oreokjeks (se tips)
3 egg
1,5 dl sukker
1 ts vaniljeessens
6 dl melk
50 g smør
Bland loffterninger og grovt hakkede Oreokjeks og ha i en smurt ildfast form (størrelsen er ikke så nøye, men i kaken på bildet brukte jeg en form som er ca 20x20 cm).
Pisk sammen egg, sukker og vaniljeessens i en bolle ved hjelp av en stålvisp. Spe med melken og rør til slutt inn smeltet smør.
Hell blandingen over loffen og kjeksen i formen. La det hele stå og trekke i 30 min. Snu eventuelt litt på loffbitene, slik at alle blir bløtet opp på alle sider.
Stek brødpuddingen midt i ovnen ved 175°C i ca 45-50 min.
Serveres nystekt!
8 dl loff i terninger er et omtrentlig mål. Det er ikke så nøye. Jeg brukte ca 1 langt franskbrød (med skorpe), men mange foretrekker å bruke loff uten skorpe.
Oreokjeks er superpopulære, amerikanske, doble sjokoladekjeks med hvitt fyll, som nå fås kjøpt i de fleste norske matvarebutikker. 16 stk Oreokjeks tilsvarer 1 pk (176 gram).
Se også "Brødpudding med sjokolade".
Skriv ny kommentar