Brukere online: 2091
Brukere i dag: 45334
Brukere siste 7 dager: 200833
Holy shit! Dette er greier! Store, deilige, myke Fastelavnsboller fylt med fluffy Nugatti Air og pisket krem! Så gode at det er vanskelig å stoppe når du først har fått smaken. Men hva gjør vel det; fastelavn er tross alt tiden man SKAL fråtse og forberede seg på fastetiden. Matgildet står 3 dager til ende: fleskessøndag, fleske(blå)mandag og feittirsdag - den ene dagen bedre enn den andre. En gammel skikk var at en skulle spise 9 ganger i hvert hjørne av stuen (uææ 36 måltider...??), for dette skulle gi mat hele resten av året. Flesk og feit suppe med melboller var typisk mat, og det at vi i dag spiser "Fastelavnsboller" er rester av denne gamle skikken.
Oppskriften gir 20 stk.
150 g smør
3 dl melk
50 g gjær
1 dl sukker
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
ca 500 g hvetemel
Fyll:
1 boks Nugatti Air (se tips)
3 dl kremfløte
Pynt:
melisdryss
Smelt smøret og ha i melken. Varm opp til lunken (37°C). Rør ut gjæren i væsken. Tilsett sukker, kardemomme og bakepulver. Bland så i hvetemelet til du får en smidig deig. Hev deigen i 45 minutter.
Kna sammen deigen og del den i 20 jevnstore emner. Trill ut boller og sett dem på stekeplater dekket med bakepapir. Etterhev bollene i 30 min.
Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i ca 10 min. Avkjøl bollene til de er helt kalde.
Før servering skjærer man et lokk av bollene. Smør på et TYKT lag Nugatti Air. Pisk kremfløten til krem og sprøyt oppå sjokoladepålegget. Legg på lokket og sikt over melis til pynt.
Nugatti Air er en herlig variant av sjokolade- og nøttepålegget Nugatti. Nugatti Air er mye mykere og luftigere enn Nugatti - nesten som en slags mousse. 1 boks tilsvarer 340 gram.
Skriv ny kommentar