Brukere online: 198
Brukere i dag: 976
Brukere siste 7 dager: 195611
Innerst i hjertet har jeg min forstand.
(Georg Johannesen)
♥
Elsker deig! Duften av gjærbakst vekker alltid gode, varme følelser. Det skal bare bittelitt variasjon til for å vekke liv i en gammel kjærlighet. Skolebrød er vi alle glade i. Hjerteskolebrød er akkurat de samme, kjære og velkjente bollene, bare med enda nydeligere fasong!
50 g gjær
100 g smør
3,5 dl melk
1 dl sukker
1 ts kardemomme
0,5 ts hornsalt
ca 600 g hvetemel
Fyll:
5 dl vaniljekrem
Pynt:
3 dl melis
2 ss vann
2 dl kokos
Smuldre opp gjæren i en bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret og varm opp blandingen til den er lunken (37°C). Ha litt av smørmelken i bakebollen og løs opp gjæren i dette. Tilsett resten av smørmelken, sukker, hornsalt og kardemomme. Begynn så å blande i det meste av melet til en jevn deig. La deigen heve tildekket i ca 40 min.
Kjevle ut deigen på lett melet bakebord til ca 1 cm tykkelse. Stikk ut mellomstore hjerter med pepperkakeform. Legg hjertene på bakepapirdekkede stekeplater med litt avstand imellom og la dem heve seg luftige, ca 40 min.
Lag en grop i midten av bollene med en finger. Fyll gropen med vaniljekrem.
Stek bollene på nederste rille i ovnen ved 230°C i 10 min. Avkjøl helt.
Lag melisglasur av melis og vann. Ha kokos i en flat suppetallerken eller lignende. Smør melisglasur på bollene med en smørekniv. Klem deretter forsiktig bollene ned i kokosen slik den fester seg i melisglasuren.
"Hjerteskolebrød" kan fryses.
Søk på "Skolebrød" og se mange ulike varianter på detsoteliv.no!
Skriv ny kommentar