Brukere online: 2057
Brukere i dag: 34340
Brukere siste 7 dager: 196951
75 g smør
150 g havregryn (små, lettkokte)
200 g sukker
2 egg
2 ss hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kakao
Smelt smøret. Pisk egg og sukker. Rør i smør og havregryn. Bland sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao og ha i. La deigen stå og svelle til den blir passe tykk i konsistensen (se tips).
Sett små topper på bakepapirdekkede stekeplater. Beregn god avstand mellom kakene siden de flyter utover under stekingen.
Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 10-15 min. Avkjøl kakene på platen i 10 min før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.
Dette er en deig som først virker alt for tynn i konsistensen, men som etter hvert stivner til tykk deig. Dette skjer fordi havregrynene sveller opp etter hvert. Du må vente med å sette topper til deigen er såpass tykk at den lar seg forme. Dersom deigen står for lenge slik at den blir helt tykk kommer ikke kakene til å flyte skikkelig utover under stekingen. Du må da i stedet klemme kakene flate med fingrene før de stekes.
"Regiablonder" oppbevares i tettsluttet kakeboks.
Skriv ny kommentar