Brukere online: 2200
Brukere i dag: 32685
Brukere siste 7 dager: 196786
230 g smør
5 dl brunt sukker
2 egg
2 eggeplommer
2 ts bakepulver
2 ts kanel
5 dl hvetemel
150 g valnøtter
Smelt smøret i en kjele. Tilsett sukkeret og rør til sukkeret oppløses. Ta kjelen av platen og avkjøl i 10 min.
Pisk egg og eggeplommer sammen med en gaffel og rør det i smørblandingen. Bland så i bakepulver og kanel, og til slutt hvetemelet. Rør til en jevn deig. Vend i grovt hakkede valnøtter.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 30 min (kaken skal være gjennomstekt, men fortsatt litt bløt i midten).
Avkjøl kaken i formen til den er helt kald før kaken deles opp i firkanter.
Oppskriften er hentet fra boken "Deilige brownies" (Spektrum forlag, 2009), men jeg har doblet oppskriften for at den skal passe til liten langpanne.
"Valnøtt- og kanelbiter" holder seg myke lenge om de pakkes godt inn i plast. Kakene er også supre å fryse!
2 kommentarer
er det noe god topping som du
er det noe god topping som du kan anbefale på toppen av disse?
Denne kaken smakte helt
Denne kaken smakte helt fantastisk!
Skriv ny kommentar