Brukere online: 1020
Brukere i dag: 51927
Brukere siste 7 dager: 200593
soooo sexy....
.....Her er det bare å starte med å be om syndenes forlatelse med en gang ...
Dødsgode, kjempestore "Buns" med ekstra god smak av vanilje, brunt sukker, kanel og pekannøtter.
På toppen tykk, hvit, søt kremostglasur.
Dette er amerikansk bakverk på sitt beste!
Ingredienser:
50 g gjær
3,5 dl melk (se tips)
100 g smør
80 g vaniljekrempulver (se tips)
2 store egg
1 dl sukker
500 g hvetemel
Fyll:
75 g mykt smør
150 g brunt sukker
3 ts kanel
150 g pekannøtter
Kremostglasur:
150 g kremost
50 g mykt smør
2 ss vaniljeekstrakt
2 ss melk
400-500 g melis
Pynt:
hele pekannøtter
Fremgangsmåte:
Smuldre opp gjæren i en bolle. Smelt smøret i en kjele. Tilsett melken og varm opp til blandingen er lunken. Løs opp gjæren i smørmelken. Rør i vaniljekrempulver, sammenvispede egg og sukkeret. Ha til slutt i hvetemel og kna deigen jevn. Heves i 1 time.
Kjevle ut deigen på melet bord til en kvadratisk leiv (det gir større boller enn om du har rektangulær leiv). Smør på mykt smør og dryss over brunt sukker, kanel og pekannøtter. Rull sammen leiven og del opp i tykke skiver som legges i store, amerikanske muffinsformer (se tips).
Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 15 min, eller til bollene er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl.
Rør sammen ingrediensene til kremostglasuren så den blir jevn og passe tykk i konsistensen. Smør over et tykt lag krem på toppen av de avkjølte bollene. Pynt med noen pekannøtter på toppen.
du vil ha en til... og en til..... og en til....
Tips:
♥ Jeg bruker helmelk til denne deigen som gir ekstra saftige boller.
♥ Bruk vaniljekrempulver som er beregnet til koking. Jeg har her brukt 2 pk "Kakefyll med vaniljesmak" (fra Idun i serien Mors hjemmebakte) som tilsvarer 80 gram til sammen.
♥ Disse amerikanske bollene blir store og stilige om du legger dem i store, amerikanske muffinsformer. Jeg har i tillegg brukt muffinsbrett beregnet på store, amerikanske muffinsformer slik at bollene virkelig holder fasongen.
♥ "Pecan Vanilla Cinnamon Buns" kan fryses både med og uten glasur.
YUMMY!
♥ ♥ ♥ ♥
50 g gjær
3,5 dl melk (se tips)
100 g smør
80 g vaniljekrempulver (se tips)
2 store egg
1 dl sukker
500 g hvetemel
Fyll:
75 g mykt smør
150 g brunt sukker
3 ts kanel
150 g pekannøtter
Kremostglasur:
150 g kremost
50 g mykt smør
2 ss vaniljeekstrakt
2 ss melk
400-500 g melis
Pynt:
hele pekannøtter
Smuldre opp gjæren i en bolle. Smelt smøret i en kjele. Tilsett melken og varm opp til blandingen er lunken. Løs opp gjæren i smørmelken. Rør i vaniljekrempulver, sammenvispede egg og sukkeret. Ha til slutt i hvetemel og kna deigen jevn. Heves i 1 time.
Kjevle ut deigen på melet bord til en kvadratisk leiv (det gir større boller enn om du har rektangulær leiv). Smør på mykt smør og dryss over brunt sukker, kanel og pekannøtter. Rull sammen leiven og del opp i tykke skiver som legges i store, amerikanske muffinsformer (se tips).
Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 15 min, eller til bollene er gyldne og gjennomstekte. Avkjøl.
Rør sammen ingrediensene til kremostglasuren så den blir jevn og passe tykk i konsistensen. Smør over et tykt lag krem på toppen av de avkjølte bollene. Pynt med noen pekannøtter på toppen.
Jeg bruker helmelk til denne deigen som gir ekstra saftige boller.
Bruk vaniljekrempulver som er beregnet til koking. Jeg har her brukt 2 pk "Kakefyll med vaniljesmak" (fra Idun i serien Mors hjemmebakte) som tilsvarer 80 gram til sammen.
Disse amerikanske bollene blir store og stilige om du legger dem i store, amerikanske muffinsformer. Jeg har i tillegg brukt muffinsbrett beregnet på store, amerikanske muffinsformer slik at bollene virkelig holder fasongen.
"Pecan Vanilla Cinnamon Buns" kan fryses både med og uten glasur.
5 kommentarer
Disse så knallgode ut! Blir
Disse så knallgode ut! Blir det 12 store av denne oppskriften?
Husker ikke eksakt antall på
Husker ikke eksakt antall på denne oppskriften, men høres ut som 12 stk er i nærheten av det jeg fikk ja. Utrolig gode boller det her :-)
Skal dei ikkje etterheves? :)
Skal dei ikkje etterheves? :)
Oppdaget disse for 3 år siden
Oppdaget disse for 3 år siden, og de er blitt laget mange ganger siden den gang :)
Super super gode. Kan fryses uten glasur og holder seg lenge i kjøleskap
Hei!
Hei!
Jeg må bare få si: Dette er det beste jeg noen gang har bakt!! For en fantastisk nydelig smak! Jeg byttet dog ut toppingen med glasur med vaniljeessens, brunt sukker, melk og melis (som jeg fant på en annen oppskrift her inne) Nyyyydelig! Holdte på å dåne når jeg spiste de rykende ferske en lørdags kveld. Måtte stoppe filmen vi satt å så på for å legge meg ned i sofan å stønne. Fantastisk gode! Nammmmmmmm! Tusen takk for oppskriften :)
Varme hilsner fra Therese.
Skriv ny kommentar