Sherrypudding

 

Sherrypudding passer fint til jul og alle andre fine anledninger!

En klassisk, norsk dessert som tidligere ble regnet som dessert kun for samfunnets overklasse.

 

 

Desserten har mild smak av sherry og en deilig, kremete konsistens.

Serveres gjerne i porsjonsglass sammen med litt søt, pisket krem.

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

♥ 5 dl kremfløte
♥ 100 g sukker
♥ 7 plater gelatin
♥ 2 dl sherry

Servering:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ss sukker

 

Fremgangsmåte:

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5-10 min.

Kok opp kremfløte og sukker. Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av de bløtlagte gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. Avkjøl blandingen til den er lunken. Rør så i sherry.

Hell blandingen enten i en stor serveringsskål eller i 4 porsjonsglass eller serveringsskåler. Sett i kjøleskapet i minst 4 timer, så Sherrypuddingen stivner.

Pisk kremfløte og sukker til krem. Sprøyt litt av kremen på som pynt og server resten sammen med Sherrypuddingen.

 

Tips:

♥ Det er også godt å servere Sherrypudding sammen med en hjemmelaget fruktsalat.

♥ Sherrypudding kan gjerne lages dagen i forveien. Oppbevares i kjøleskapet helt frem til servering. Den piskede kremen som du serverer ved siden av bør imidlertid piskes på serveringsdagen.

 

 

Nydelig juledessert!

 

 

Ja, mett etter den deilige julemiddagen... men alltid plass til dessert..... Wink Yum

 

♥ ♥ ♥ ♥

Sherrypudding
Ingredienser

♥ 5 dl kremfløte
♥ 100 g sukker
♥ 7 plater gelatin
♥ 2 dl sherry

Servering:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ss sukker

Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5-10 min.

Kok opp kremfløte og sukker. Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av de bløtlagte gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. Avkjøl blandingen til den er lunken. Rør så i sherry.

Hell blandingen enten i en stor serveringsskål eller i 4 porsjonsglass eller serveringsskåler. Sett i kjøleskapet i minst 4 timer, så "Sherrypuddingen" stivner.

Pisk kremfløte og sukker til krem. Sprøyt litt av kremen på som pynt og server resten sammen med "Sherrypuddingen".

Tips

Det er også godt å servere "Sherrypudding" sammen med en hjemmelaget fruktsalat.

"Sherrypudding" kan gjerne lages dagen i forveien. Oppbevares i kjøleskapet helt frem til servering. Den piskede kremen som du serverer ved siden av bør imidlertid piskes på serveringsdagen.

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift